Nya iMac & Mac Mini på gång – kan släppas våren 2020

apple-mac-mini-2018-topp

Om du planerar att köpa en iMac eller Mac Mini bör du vänta lite – Apple väntas nämligen lansera nya modeller inom kort.

Det är inte officiella källor som avslöjar att nya datorer är på gång. Istället är det den kända teknikläckaren CoinX som via Twitter hävdar att Apple är redo att släppa nya modeller.

Dessvärre finns inga specifikationer att tillgå i skrivande stund, men det vore inte någon högoddsare att det är snabbare processorer som gäller; med det lär även kraftfullare grafikkretsar följa i spåren – antingen inbyggt i Intel-processorerna eller separat.

Senast Apple släppte en större uppgradering till iMac-serien var i mars 2019. För Mac Mini är det ända tillbaka till oktober 2018 som gäller – så det är hög tid för båda att få förbättrad hårdvara.

Om du istället väntar på att iMac Pro ska uppgradera så får du vänta lite till.


Enligt analytikern Ming-Chi Kuo kommer Apple inte uppgradera den modellen förrän i slutet av året. Och då kan sägas att senaste varianten av iMac Pro är från december 2017.

Apple har länge ryktats hålla ett evenemang i mars med en rad lanseringar; bland annat nya datorer och nya iPad Pro-modeller.

Frågan är nu om det blir ett evenemang överhuvudtaget eftersom krisen kring Corona-viruset gör att många företag undviker sociala evenemang av det slaget.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.