Apple Watch Series 6 kan övervaka din sömn och känna av ångest

apple watch series 5

Enligt en användare på Twitter kommer Apple Watch Series 6 att vara kraftigt förbättrad med sömnmätning, ångestidentifiering och mycket mer. Här är allt vi vet idag.

Det är Twitter-användaren Nikias Molina som går ut med en hel lista på förbättringar i kommande Apple Watch Series 6.

Enligt uppgift handlar det om längre batteritid för att kunna använda Watch Series 6 för sömnmätning, övervakning av användarens mentala hälsa och det ska också finnas en pulsoximeter.

Det här är en pulsoximeter
En pulsoximeter används för att mäta syrehalten i blodet, även kallat syremättnaden eller syresättningen. Normalt värde är mellan 95 och 100 procent. En pulsoximeter är ett bra mätverktyg för den som har lungsjukdom som KOL eller kronisk bronkit.

En annan spännande detalj är att Watch Series 6 ska ha nya generationens Apple S6-krets. Exakt vad den ger för förbättringar återstår att se, men gissningsvis är den längre batteritiden en sådan.

Uppgifterna bekräftas av andra – bland annat Jon Prosser

De ”nya” uppgifterna från Nikias är egentligen inte speciellt nya. Andra har också rapporterat samma eller liknande, bland annat den kända läckan Jon Prosser.

Lästips: Har iPad Pro stöd för WiFi 6?

Det är idag oklart hur Apple mäta användarens mentala hälsa. Det handlar troligtvis om att Apple samlar flera olika mätvärden från bland annat pulsmätaren och kombinerar dem med smarta algoritmer som ger en indikation på måendet.

Nämnvärt är också att den ökade batteritiden knappast kommer att ge flera dagars användning, speciellt inte med sömnmätning. Räkna med att behöva ladda åtminstone en gång per dag eller varannan dag.

Det är oklart exakt när Apple kommer visa Watch Series 6. Befintliga Watch Series 5 släpptes i september 2020 samtidigt med iPhone 11-serien. Om inte covid-19 ställer till för utveckling och tillverkning så bör Watch Series 6 komma runt hösten 2020.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.