Ny Macbook Pro med Intel Core i7-1068NG7 hittad – upp till 4,1GHz

apple macbook pro 16

Det har länge pratats om att Apple ska släppa en ny, uppgraderad Macbook Pro med 13- eller 14-tumsskärm. Nu har 3D Mark bekräftat att en sådan kan vara på gång – och det med nya generationens processorer.


Det är webbsajten Notebookcheck.net som uppmärksammat att 3D Mark listar en ny, okänd Macbook Pro-modell med nya generationens Intel-processorer.

Mer specifikt handlar det om en 28 watts Core i7-1068NG7. En modell ur Intels processorserie Ice Lake-U och som inte finns någon annanstans på marknaden idag. Det ser alltså ut att handla om en Apple-unik Core i7-processor.

Enligt 3D Mark ligger klockhastigheten på 2,3 GHz med en turbofrekvens på 4,1 GHz.

Inuti processorn finns grafikretsen Intel Iris Plus Graphics G7. En grafikkrets som presterar jämförbart med AMD Radeon RX Vega 10 enligt tester. En ny funktion med kretsen är stöd för Variable Rate Shading.


Lästips: iPad Pro och Magic Keyboard väger mer än en Macbook Air

Upp till 32GB RAM-minne ska modellen ha stöd för och upp till 4TB SSD-lagring. Ett riktigt monster alltså – både prestandamässigt och sett till prislappen vi bara kan föreställa oss.

En annan nyhet som väntas är att det gamla tangentbordet uppgraderas med förbättrade Magic Keyboard. Ett tangentbord som används i nya Macbook Air och Macbook Pro 16 sen tidigare.

Det är idag oklart exakt när Apple presenterar sin nya Macbook Pro-modell. WWDC 2020 som går av stapeln i juni är en tänkbar tid och plats enligt oss.