iPad Pro och Magic Keyboard väger mer än en Macbook Air

ipad pro 2020 magic keyboard

Om du funderar på att köpa Magic Keyboard – det nya, ”flytande” tangentbordet – till iPad Pro så kanske du underar över vikten. Tyvärr måste vi säga att det är ett rejält tungt tangentbord.


Magic Keyboard är ett superhett tangentbord till iPad Pro med sin ”flytande” design, pekplatta och nya tangenter.

Det är också ett supertungt tangentbord som gör att din 12,9-tums iPad Pro väger mer än en Macbook Air. Jo, det stämmer faktiskt. Din surfplatta blir tyngre än en bärbar dator som redan är jämförelsevis lätt.

En 12,9-tums iPad Pro och Magic Keyboard väger tillsammans 1 362 gram. Det kan jämföras med Macbook Air som väger 1 290 gram.

ipad pro 2020 magic keyboard 3

Anledningen till att Magic Keyboard äger så pass mycket har att göra med viktfördelningen när du använder din iPad Pro. Tangentbordet måste kunna hålla vikten i alla tillgängliga vinklar utan att surfplattan tippar över.


Lästips: Nya iPad Pro och Magic Keyboard är släppt

Det finns så klart en rad lättare tangentbord från tredjepartstillverkare, men de saknar så klart designen från Magic Keyboard.

Det blir lite problematiskt för Apple att lyfta fram sin iPad Pro med Magic Keyboard som en ersättare till bärbara datorer när uppsättningen till och med väger mer än en Macboo Air.

Många vill ha en liten och nätt dator med sig (eller surfplatta). Men när vikten närmar sig 1 400 gram så kommer många att dra öronen åt sig – inte minst då prislappen för en ny iPad Pro 12.9 med Magic Keyboard kostar skyhöga 16 790 kronor.

Lästips: Nya Macbook Air är snabbare & har nytt tangentbord

apple macbook air 2020
Macbook Air med Corei 5 kostar lika mycket som en iPad Pro 12.9 + Magic Keyboard

Det är lika mycket som en instegsmodell av Macbook Pro eller en Core i5-bestyckad Macbook Air.

Den stora frågan här är vem som vill betala nära 17 000 kronor för en iPad Pro. Visst har surfplattan stor potential och så klart pekskärm, men den är inte lika effektiv att arbeta med för den som behöver fullstora appar vid bildredigering och liknande.

Vad tycker du – är iPad Pro med Magic Keyboard rätt väg för dig, eller lägger du hellre dina tusenlappar på en bärbar dator? Skriv en kommentar och berätta!

Nyhetskälla: The Verge