Geforce Now försämras – tunga speltitlar tas bort från speltjänsten

Nvidia Geforce Now

Nvidia får det allt svårare att erbjuda sina användare de riktigt bra spelen till speltjänsten Geforce Now. Flera stora spelutgivare har backat på senare tid – nu senaste Xbox Game Studios och Warner Bros.


Nvidia ville visa framtiden för strömmade spel med speltjänsten Geforce Now. En trend av spelutvecklare som lämnar tjänsten gör att Nvidia snart får det svårt att erbjuda det breda utbud som de behöver ha för att konkurrera på marknaden.

Geforce Now lämnade betastadiet tidigare i februari och har sedan dess förlorat fyra tunga spelutgivare. Här är de fyra utgivarna och några av de populära spel som inte längre får finnas på Geforce Now:

  • Xbox Game Studios: Halo, Gears (tidigare Gears of War), Forza
  • Warner Bros: Batman: Arkham-spelen, Mortal Kombat
  • Codemasters: Formula 1, Dirt-serien.
  • Klei Entertainment: Don’t Starve.

Tacksamt nog för Nvidia är det inte bara utvecklare som lämnar tjänsten. Det kommer en del tillskott också, bland annat från kända Ubisoft.

Assassins Creed Origins
Assassin’s Creed kommer till Geforce Now

Ubisoft står bakom spelserier som Assassin’s Creed och Far Cry – två riktiga monsterserier som garanterat gör Geforce Now mer populär på sikt.


Lästips: Bästa tipsen för Assassins Creed: Origins — allt du måste veta

Med Geforce Now använder du spel som redan finns i din ägo, bland annat på spelplattformar som Steam. Du kopplar Geforce Now-tjänsten till din spelplattform, väljer de spel du äger som fungerar med Nvidia speltjänst och kör igång.

Geforce Now har en gratis- och en betalvariant. Den förstnämnda är begränsad med köer och begränsad tid som du får spela. Betalar du däremot får du omedelbar åtkomst och ingen speltidsbegränsning.

Nyhetskälla: The Verge