Dark Mode till Facebook – iOS-appen har dold inställning

Facebook

En dold inställning för Dark Mode i Facebook har hittats. Inställningen kan inte användas än, men den indikerar att ett mörkt läge är på gång till Facebooks app för iPhone och iPad.


Det är webbsajten WABetaInfo som har upptäckt en väl dold inställning i Facebook-appen för att aktivera ett mörkt läge på iOS, ett så kallat Dark Mode.

Även om inställningen inte är aktiv så är det en tydlig indikation på att Facebook snart kan lansera sin nya funktion till betatestare, och därefter den bredare massan med användare.

När vi granskar bilderna som WABetaInfo har läckt ser vi att Facebook inte använder en helt svart design, utan snarare en gråaktig färgskala till mörkerläget.

facebook app ios dark mode 2020 beta

Det betyder att du som har en iPhone med OLED-skärm inte kan använda dig av stödet för pixelavstängning i dessa skärmar. Som du kanske vet kan OLED-skärmar stänga av sina pixlar helt när de är svarta för att spara på batteriet; något som inte går med LCD-skärmar – eller gråskala.


Om Facebook hade valt att använda funktionen för mörkt läge som tillhandahålls av Apple hade det varit annorlunda. Då hade färgen varit helt svart istället för gråskala, och OLED-skärmarna kunde ha varit mer energieffektiva.

Lästips: Så mycket kostar iPad Pro 2020 egentligen (mycket högre än du tror)

Nämnvärt är också att Facebook har två syskonappar med mörkt läge till iPhone, nämligen Messenger och WhatsApp. Den förstnämnda fick sitt mörkt läge för cirka ett år sedan medan WhatsApp fick sitt stöd så sent som i mars detta året.

En annan detalj är så klart att Facebook inte har släppt funktionen än. Det betyder att vad du ser på bilden ovan kanske inte överrensstämmer med det faktiskt, färdiga resultatet.