Så mycket kostar iPad Pro 2020 egentligen (mycket högre än du tror)

ipad pro 2020 magic keyboard

Så mycket kostar iPad Pro 2020

Om du funderar på att köpa en iPad Pro så bör du veta att priset inte bli vad du tror. Det är inte bara kostnaden för surfplattan som måste räknas in – här förklarar vi vad du måste veta.


Oavsett vilken nyare iPad Pro du väljer så får du räkna med att investera många sköna tusenlappar rakt in i Apples redan enorma miljardkassa. Grundmodellen av iPad Pro kostar runt 9 995 kronor och då får du en 11-tumsvariant med 128GB utrymme. Och om du har gjort en budget för just det priset så kommer du snart bli grundligt besviken, för den siffran ökar snabbt.

Anledningen är enkel – du kommer inte att köpa bara själva surfplattan. Oavsett om du bara vill ha surfplattan eller faktiskt planerat att köpa din iPad Pro så kommer du att skaffa minst två tillbehör. Utan dem blir din surfplatta både osäker att använda och du tappar i princip halva grejen med en iPad Pro.

Här är den faktiska kostnaden för iPad Pro 2020

  • iPad Pro: Kostar från cirka 9 995 kronor (11″) eller 12 495 (12.9″). Alla surfplattorna från 2018 och framåt är riktiga monstermaskiner som verkligen levererar – prestanda, produktivitet och stabilitet. Om du vill ha en rikigt grym surfplatta som verkligen leverar, då är den här värd sitt pris.
  • Skal & skärmskydd: Oavsett vad Apple vill få dig att tro så är iPad Pro väldigt känslig. Även mindre stötar eller slag mot skärm och skal kan skada surfplattan så att den måste repareras. Själva skärmen är reptåligare än en mobiltelefons, så skärmskydd är inte lika viktigt som ett skal. Räkna med åtminstone 500 kronor eller mer för skyddet.
  • Apple Pencil: Att inte ha en Apple Pencil till sin iPad Pro är som att ha ett lejon utan tänder. Det är så klart inte nödvändigt för att använda surfplattan, men en mycket stor del av upplevelsen är just styluspennan och vad den klarar. Och en Apple Pencil kostar runt 1 590 kronor för en nyare variant för senaste iPad Pro. Ouch.

Minsta kostnad kommer alltså landa på runt 12 000 kronor och INTE 9 999 kronor. Vill du dessutom ha ett tangentbord eller andra tillbehör så går kostnaden snabbt uppåt lite till.

Lästips: Hur snabb är nya iPad Pro 2020 – här är svaret


Och här kanske du tänker för dig själv: Men jag behöver inte pennan eller skalet. Och nej, det finns inget påtvingat behov här, du klarar dig – sannolikt – utan dem. Men att inte köpa ett skal är som att be om problem med iPad Pro.

Det finns många fall av böjda iPad Pro-modeller när de har legat helt oskyddade i väskor och skaffat en liten kruvning så att de inte ligger platt. Och Apple gör absolut inget åt det – det faller helt på dig att skydda din 10 000-kronors investering.