En ny rapport från Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) avslöjar vilja iPhone-modeller som är mest populära första kvartalet 2020.

Den mest populära iPhone-modellen är iPhone 11 med en andel på 37 procent. Det är i sig själv imponerande, men lägger vi på iPhone 11 Pro och 11 Pro Max ökar siffran till hela 66 procent.

Det betyder att iPhone 11-serien står för två tredjedelar av den totala iPhone-försäljningen under första kvartalet.

Går vi ner ett steg hittar vi iPhone XR på andraplats med 21 procent. Följ av iPhone 8 och iPhone 8 Plus som tillsammans har 13 procent.

Nämnvärt här är att iPhone 8 står för merparten av syskonmodellernas försäljning. Mer specifikt dubbelt så många iPhone 8 har sålts som iPhone 8 Plus. De 13 procenten kommer minska kraftigt framöver då Apple har slutat sälja modellerna efter lanseringen av iPhone SE.

En annan intressant detalj i rapporten från Consumer Intelligence Research Partners är att fler håller kvar sina iPhones längre än någonsin.

Rapporten säger att 28 procent av de tillfrågade iPhone-användarna har haft sin telefon i minst tre år. För fyra år sedan var den siffran bara 12 procent – en ökning med 16 procentenheter alltså.

Mer nyfiken på nyheten? Läs mer på AppleInsider.com.

Kategoriserad i: