Populäraste iPhone-modellen – första kvartalet 2020

apple iphone 11 pro

En ny rapport från Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) avslöjar vilja iPhone-modeller som är mest populära första kvartalet 2020.

Den mest populära iPhone-modellen är iPhone 11 med en andel på 37 procent. Det är i sig själv imponerande, men lägger vi på iPhone 11 Pro och 11 Pro Max ökar siffran till hela 66 procent.

Det betyder att iPhone 11-serien står för två tredjedelar av den totala iPhone-försäljningen under första kvartalet.

Går vi ner ett steg hittar vi iPhone XR på andraplats med 21 procent. Följ av iPhone 8 och iPhone 8 Plus som tillsammans har 13 procent.

Nämnvärt här är att iPhone 8 står för merparten av syskonmodellernas försäljning. Mer specifikt dubbelt så många iPhone 8 har sålts som iPhone 8 Plus. De 13 procenten kommer minska kraftigt framöver då Apple har slutat sälja modellerna efter lanseringen av iPhone SE.


En annan intressant detalj i rapporten från Consumer Intelligence Research Partners är att fler håller kvar sina iPhones längre än någonsin.

Rapporten säger att 28 procent av de tillfrågade iPhone-användarna har haft sin telefon i minst tre år. För fyra år sedan var den siffran bara 12 procent – en ökning med 16 procentenheter alltså.

Mer nyfiken på nyheten? Läs mer på AppleInsider.com.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.