Nya Macbook Air är snabbare & har nytt tangentbord

apple macbook air 2020

Apple uppgraderar Macbook Air med ett förbättrat tangentbord, bättre prestanda och mer lagringsutrymme. Stora förändringar som lyfter Macbook Air-serien till en ny nivå.

Nya Macbook Air är en rejäl uppgradering från förra modellen. Den bärbara datorn har samma omtyckta tangentbord som storebror Macbook Pro 16″, mycket bättre prestanda och större lagringsutrymme.

På många sätt befäster nya Macbook Air sin position som en av marknadens bästa bärbara datorer – utan att prislappen ökar på de flesta marknader.

Processorn är valbar mellan tionde generationens Intel Ice Laky (Y-serien) och Core i7. Du får upp till 80 procent högre (!) grafikprestanda med Intel Iris Plus Graphics. Ttill det följer från 256GB lagringsutrymme, upp från 128GB i förra modelen.

Tangentbordet är samma som i Macbook Pro 16″ vilket betyder saxbrytare med superkort nedslagslängd på bara en millimeter och inverterade piltangenter. Tangentbordet kallas ”Magic Keyboard” är ett stort lyft från den äldre, fjärilsbrytarvarianten som krånglat för många användare.

Nya Macbook Air har nya mikrofoner för optimal ljudupptagning

Något som däremot inte följer med Macbook Air är de högkvalitativa högtalare som finns i 16-tumsmodellen av Macbook Pro. Apple säger dock att de har implementerat avancerade stereohögtalare.

Lästips: Mac Mini: Dubbelt lagringsutrymme i basmodellen – från 256GB SSD

Apple menar att högtalarna klarar ”omslutande, brett stereoljud” för Apple TV+ och Apple Arcade. Exakt hur de skulle vara optimerade för det är inte känt. Det finns även tre mikrofoner som tillsammans ger bättre ljudupptagning vid exempelvis videomöten.

Cirkapriset för nya Macbook Air är 999 USD för den billigaste modellen. Omräknat blir det 12 990 kronor inklusive moms. Nästa steg upp med en bättre processor ligger på 1 099 USD, eller 14 495 kronor.

Läs mer och se fler priser på Apples officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.