Molntjänsten Box integreras tätare med Microsoft Teams & Outlook

box logo 2020

Molntjänsten Box har annonserat ett nytt samarbete med Microsoft om integration i företagets tjänster – bland annat Microsoft teams och Outlook för mobilen.


Box är en molnlagringstjänst och ett hanteringssystem för onlineinnehåll. En företagsanpassad tjänst som nyligen annonserat ett samarbete med Microsoft om integration i Teams och Outlook.

Med integrationen i Microsoft Teams kan användarna dela och få åtkomst till innehåll direkt på Box i appens olika kanaler. Tittar man i Filer-tabben i Box finns allt relevant innehåll i Teams även där.

När stödet släpps finns även automatiskt mappskapande och tillståndsmappande mellan Box och Teams på gruppnivå. Integrationen börjar skickas ut till användarna den 31 mars 2020.

box microsoft teams integration 2020
Box integreras tätare med Microsoft Teams

Integrationen i Outlook för Android och iOS gör att användare kan spara bifogade filer direkt i Box från appen. Enligt Box bygger funktionen på befintligt stöd i Outlook för Windows, Mac och på webben. Stödet finns också redan i den befintliga Office-appen för de olika Office-tjänsterna.


En annan detalj är att Box integrerar Azure Active Directory senare under 2020. Det betyder att användare av det kan logga in på Box med ett enkelt klick (så kallad single-sign-on, eller SSO) när det sker.

Vidare får Box stöd för Microsoft Autenticator för 2FA-skydd. Det inkluderar stöd för tvåfaktorautentisering av utomstående användare via OTP, vilket är tidsbaserade engångslösenord. Microsof Intune-stödet kommer också att utökas för Mobile Device Management (MDM) och en ny Azure Information Protection (AIP) är på gång för framtiden.

Den sista nyheten från Box är en rad nya säkerhetsfunktioner.

Med säkerhetsfunktionerna kan administratörer begränsa användare från att skriva ut eller ladda ner filer från Box via Office-apparna på webben (Word, Excel, Powerpoint). Detta med Box Shield som kan klassa säkerhetsnivån på innehåll utifrån olika aspekter.

Läs mer om nyheten på Box officiella nyhetssida.