Dropbox rullar ut sin nya desktop-app till alla – säg hej till Dropbox Spaces

dropbox spaces art 2019

Dropbox har påbörjat utrullningen av sin nya app till alla användare. En app för desktop som centraliserar tjänsten för alla användare – och som har varit ett hett omtalat ämne.

Redan i juni introducerades den nya Dropbox-appen till användarna. En central plats för alla filer i molntjänsten, och där andra tjänster som G Suite och Slack kan integreras.

Dropbox fick initialt mycket hård kritik för sin nya app. Många önskar bara ett Dropbox levererar en stabil och säker molnlagringstjänst – inte en komplett hubb som samlar filer och andra tjänster i en mer komplex lösning.

En person som riktade skarp kritik mot appen är John Gruber. I ett blogginlägg på Daringfireball skriver han följande:

Jag vill inte ha något av det här. Allt jag vill ha av Dropbox är en mapp som synkroniserar perfekt över alla mina enheter och ger delningen till vänner och kollegor. Det är allt: en mapp som synkroniseras och kan delas.

Hittills har användarna kunnat avstå från nya Dropbox-appen. Men från idag är det slut med det.

dropbox spaces art menu 2019
Menyn till nya Dropbox Spaces ger dig tillgång till praktisk information och inställningar.

Dropbox har börjat rulla ut sin app på alla marknader och till alla användare. Det betyder att dina delade mappar framöver kallas ”Dropbox Spaces” istället; och du kommer inte undan förändringen.

Du kan fortfarande komma åt dina filer och mappar via Utforskaren och Finder som tidigare, vill du göra något avancerat är det Dropbox-appen som gäller. Och den bjuder på en del nyheter i sig själv.

Som stöd för Dropbox Transfer med vilken du kan dela filer från 100MB upp till 100GB till andra användare. Andra tjänster som Slack, Zoom och Trello kan integreras direkt i Dropbox Space – och du kan söka efter filer och innehåll i filer (även fotografier) direkt via Dropbox Spaces.

Jag har provat Dropbox Spaces under några veckor nu och ser inga som helst problem med appen. Den gör vad den ska utan att vara i vägen, och inte tar den speciellt mycket resurser på min Macbook Pro heller. Den fungerar fint och praktiskt, och jag rekommenderar att du provar den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.