Allmänt

Dropbox Transfer: Dela filer upp till 100 GB med andra

Dropbox Transfer är ett nytt sätt att dela stora filer med andra. Istället för att skicka filer via e-post så kan Dropbox Transfer skicka filerna direkt till mottagarna.

Dropbox Transfer kan skicka filer på upp till 100 GB till andra. Allt du behöver göra är att ladda upp filen till Dropbox, välja Dropbox Transfer och lägga till en mottagare.

Svårare än så är det inte. Du behåller kontrollen över filen på ditt konto eftersom Dropbox skickar kopior av dina filer. När du inte vill att filen ska gå att nå så stoppar du helt enkelt delningen.

Så fort du skapar delningen får mottagaren ett e-postmeddelande med en snabblänk till filen. Det finns inget krav på att mottagaren ska ha ett eget Dropbox-konto.

Mottagaren ladda ner filen och behålla filen på sin sida.

Dropbox Transfer skickar läskvitton på dina delade filer

När filen öppnas av en mottagare får du ett meddelande om det. Du kan se exakt hur många gånger dina delade filer har kollats av mottagarna. För att säkra delningen kan du lägga på ett lösenord som mottagaren måste fylla i innan filen blir åtkomlig.

Om du har ett företagskonto kan du skapa en specialdesignad nerladdningssida som alltid ser likadan ut för alla delade filer. På så vis behåller du kontrollen över din design och varumärke även via Dropbox.

Dropbox Transfer finns att prova som beta-version just nu. Det betyder att du visserligen får använda tjänsten, men att den kanske inte fungerar precis som du önskat. Räknar med buggar som kan ställa till det för både dig och mottagaren.

I skrivande stund finns ingen tidsplan för när Dropbox Transfer kan släppas i en färdig version. För att delta i beta-versionen anmäler du ditt intresse här.

Läs mer om Dropbox Transfer i den officiella Dropbox-bloggen.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close