Mac Mini: Dubbelt lagringsutrymme i basmodellen – från 256GB SSD

apple-mac-mini-2018-topp

Apple har avslöjat att Mac Mini nu säljs med dubbelt så mycket lagringsutrymme som standard jämfört med tidigare – utan att prislappen ökar.


Den nuvarande modellen av Mac Mini började säljas i november 2018. Då introducerades datorn med 128GB lagringsutrymme i den billigaste varianten – ett utrymme som nu börjar på 256GB istället.

Ett välkommet lyft som garanterat lär uppskattas av alla, oavsett om man arbetar professionellt eller bara använder sin Mac Mini för normalt kontors- eller skolarbete.

Tyvärr är det också den enda nyheten. Mac Mini använder fortfarande åttonde generationens Intel Core-processorer, har 8GB DDR4-minne och använder Intel UHD Graphics 630.

Andra detaljer om Mac Mini är att den har fyra Thunderbolt 3-portar av typen USB-C, två vanliga USB 3.0-portar (USB-A), en HDMI 2.0-port samt utgång för hörlurar och en ethernet-port. Ordentligt med portar alltså.


Mac Mini har INTE tioende generationens Intel-processorer – än

Med tionde generationens Intel Core-processorer ute i olika varianter så är det lite av en besvikelse att Mac Mini inte får ta del av dessa. Givetvis saknas rätt kombination för just Apples användningsområde, och så snart Intel har dessa redo kan vi säkert vänta oss en större Mac Mini-uppgradering.

Cirkapriserna hos Apple börjar på 10 495 kronor för den billigaste modellen med en Core i3-processor.Nästa steg är 14 495 kronor för en modell med Core i5-processor.

Rejält saltade priser alltså för en två år gammal dator. Vi hade absolut rekommenderat att man avvaktar nästa modell och inte köper de överprisade modellerna som finns idag.