Microsoft-konto ett måste om du spelar Minecraft: Java Edition

Senast den 10 mars måste du migrera ditt Mojang-konto

Minecraft

Microsoft har meddelat att den som spelar Minecraft: Java Edition måste ha ett Microsoft-konto senare under 2022. Övergången från att använda ett Mojang-konto är obligatorisk och måste ske senast den 10 mars 2022.

Om du fortfarande använder ditt gamla Mojang-konto efter den 10 mars så kommer det att vara permanent avaktiverat och oåtkomligt. Innan dess kan du när som helst migrera ditt gamla konto till ett nytt eller befintligt Microsoft-konto.

Läs mer: Varning: Minecraft-appar till Android kan kosta dig tusenlappar (fleeceware)

Microsoft nämner några tunga fördelar med att migrera snarast möjligt.

Med ett Microsoft-konto får du bland annat 2FA-skydd mot obehöriga inloggningar om ditt lösenord läcker ut, föräldrakontroll samt möjlighet att blockera chattar och spelinbjudningar.

Du kan länka flera Minecraft-spel till samma Microsoft-konto så att du har Minecraft: Java Edition, Bedrock Edition och Dungeons på samma konto om du vill.

minecraft dungeons jungle awakens 1
Har du provat Minecraft Dungeons än?

Microsoft är tydliga med att du som spelare inte kommer att märka någon påverkan på spelupplevelsen i övrigt. Alla Minecraft-spelen fungerar precis som tidigare och du förlorar inget i migreringen.

Alla dina banor, framsteg, skins och användarnamnet är kvar likt tidigare. Vi rekommenderar så klart att du alltid säkerhetskopierar regelbundet ändå. För säkerhetsskull.

Läs mer: Uppdatera Minecraft: Java Edition till version 1.18.1 så fort du kan (december 2021)

Har du inte eller vill du inte köpa Minecraft så kan du spela alla varianterna via Xbox Game Pass för PC. Där finns både Java Edition och Bedrock Edition – och Dungeons om du vill prova det – som en del av månadskostnaden (tillsammans med hundratals andra spel!).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.