Bluetooth-problem med macOS 12.2 tömmer batteriet i bärbara datorer

Enda lösningen (just nu) är att stänga av bluetooth helt

apple macbook pro unsplash philipp katzenberger
Philipp Katzenberger, Unsplash

Bärbara datorer med macOS 12.2 tömmer batteriet på sin laddning trots att de är i viloläge. Det rapporterar användare som säger att det räcker med några timmar för att helt dränera batteriet.

Problemet uppmärksammades av Macrumors och enligt uppgift handlar det om blutooth-tillbehör som väcker datorn ur viloläge. Genom att göra en så kallad ”DarkWake from Deep Idle”.


Läs mer: Så gör du iPad till extraskärm – SideCar & bästa alternativen (2022)

I skrivande stund verkar det som att alla varianter av Mac-datorer på verkas av problemet, vilket omfattar såväl Intel-bestyckade modeller som Apples egna M1-modeller med M1, M1 Pro och M1 Max.

macOS 12.2 breaks something related with bluetooth + sleep/wake. Looking at pmset -g log, it seems like it spent all night waking up every few seconds for bluetooth and drained all the battery.

@jpavao på Twitter

Det är inte klarlagt huruvida Apple vet om problemet och/eller om de redan arbetar på en lösning.

Vad vi däremot vet är att den som drabbas bara verkar ha en lösning, och det är att stänga av bluetooth helt. Inte optimalt eftersom det stoppar alla trådlösa tillbehör från att fungera med datorn, men hellre det än ett dränerat batteri gissar vi.

Läs mer: Kan inte uppdatera till macOS 12.1 på din Mac-dator? Här är lösningen för M1, M1 Pro & M1 Max

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.