Svårare att stänga alla flikar av misstag i nya Google Chrome (PC & Android)

google chrome mobile unsplash brett jordan
Brett Jordan, Unsplash

Brukar du stänga ner alla öppna flikar i Chrome av misstag när du surfar i webbläsaren på datorn eller i mobiltelefonen? Har du någon gång kommit åt den där stäng-alla-flikar-knappen så vet du hur retligt det är.

Google vet också att det ofta inte är önskvärt. Därför har den senaste versionen av Chrome en liten men ack så välkommen förbättring. Du får nämligen en bekräftelseruta innan flikarna stängs.

Läs mer: Chrome 94 har teknik för att övervaka dig och din dator

Det betyder att du måste trycka en gång extra på skärmen för att faktiskt stänga alla flikar. Och vi är väldigt tacksamma för den nyheten.

För att få den extra bekräftelserutan måste du använda version 100 eller senare av webbläsaren Google Chrome. I skrivande stund finns den bara som en tidig testversion och bekräftelserutan måste aktiveras manuellt.

Använder du Chrome i datorn gör du följande:

  1. Klicka i adressfältet och klistra in ”chrome://flags”
  2. Hitta ”Close all tabs modal dialog” och aktivera flaggan
  3. Starta om webbläsaren

Läs mer: Radera sökhistorik i Chrome på mobilen snabbare med ny knapp

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.