Varningen: Då ska du INTE installera macOS 12.3 Beta

Har du FileVault aktiverat och kör Big Sur eller Catalina så ska du undvika den här betan

macOS Catalina 10.15
macOS Catalina 10.15

Undvik att uppdatera datorn med beta-versionen av macOS 12.3 eller 11.6.4 om du har FileVault aktiverat och operativsystemet är Catalina. Apple har gått ut med en varning om att kombinationen kan ställa till rejält med problem.

Anledningen är att beta-versionen av macOS 12.3 och 11.6.4 inte är fullt kompatibel med FileVault på Catalina. Försöker du uppdatera riskerar du en ändlös loop med omstarter när du försöker logga in på volymen.

Läs mer: Stöd för Ultra-Wideband (UWB) i kommande Mac-datorer? Stöd hittat i macOS 12.3

Så här skriver Apple i ett supportdokument om problemet.

If your Mac currently has macOS Catalina installed, installing macOS Monterey 12.3 beta or macOS Big Sur 11.6.4 beta on a volume with FileVault enabled might cause a boot loop when attempting to log back into the previous volume. (88163545)

Notera att problemet uppstår oavsett vilken version av Catalina du använder, så chansa inte utan undvik alla beta-versioner av 21.3 och 11.6.4 tills en lösning släpps.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.