WhatApp-chef säger att en iPad-app är möjlig

WhatsApp Logo

Visste du att WhatsApp inte har en iPad-app än? Trots att det är många som önskar just en sådan så har Meta (tidigare Facebook) och WhatsApp valt att inte släppa en. Åtminstone inte än.

I en intervju med The Verge säger WhatsApp-chefen Will Cathcart finns den nödvändiga infrastrukturen på plats. Han säger även att “vi skulle älska att göra den”.

Läs mer: Hur mycket kostar WhatsApp? Är tjänsten gratis?

Trots att det är många som efterfrågar appen så har den inte släppts. Och den stora frågan är så klart – varför?

Intervjun går inte in i detalj på anledningen och Will Cathcart säger inte uttryckligen varför. Men en anledning kan vara att WhatsApp hittills inte haft en bra synk av meddelanden mellan appar.

Någon app i framtiden för iPad är inte utlovad. Däremot säger WhatsApp-chefen att möjligheten finns. Det har alltså inte stängts några dörrar, åtminstone inte helt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.