Ställ in eget domännamn till mejlen direkt i mobilen med iOS 15.4

iPhone
Frederik Lipfert, Unsplash

Vill du skaffa eller har du redan ett domännamn som ska användas till en personlig mejladress? Om du har en iPhone med iOS 15.4 kan du ställa in domännamnet med iCloud Mail direkt i mobiltelefonen.

Webbsajten Macrumors har provat den första beta-versionen av iOS 15.4 och noterade att iCloud Mail äntligen kan ställas in med ett domännamn direkt i mobilen. Något som tidigare bara varit möjligt med hjälp av en dator och iCloud.com.

Läs mer: iOS 15.4 har nytt inbytesverktyg kallat Trade-In Tool – skannar din iPhone med kameran

Med iOS 15.4 kan du gå till Inställningar > Apple ID > iCloud > Mail och göra inställningen där.

När du lägger till ditt domännamn kan du välja mellan att bara ställa in för dig själv eller hela familjen om du vill det. Upp till fem domännamn kan användas till samma iCloud-konto.

apple ios 154 custom domain setup 2022
Bild via Macrumors

Om du vill använda ett eget domännamn till din mejl via iCloud så krävs att du betalar för iCloud+. Det kostar från 9 kronor varje månad för 50GB extra utrymme, upp till 89 kronor för hela 2TB utrymme.

Nämnvärt är att du bara kan ha tre e-postadresser till varje domännamn. Vilket är helt oförklarligt dumt då många har fyra eller fem personer i familjen. Här tycker vi allt att Apple har varit snåla med en onödigt snäv begränsning. Skärpning Apple!

Läs mer: Vaccinpass i din iPhone – visas i Plånbok och Hälsa med iOS 15.4

Observera att processen med eget domännamn inte går att slutföra endast hos Apple. Du måste göra inställningar hos din domänregistrar, alltså hos aktören där du köpte domänen, för att det ska fungera.

Är du osäker på hur det går till kan du kontakta domänregistraren och få hjälp av dem med inställningarna.

Läs mer om kraven för att använda eget domännamn till iCloud Mail på Apples officiella supportsida här. Vi har även skrivit om stödet i en tidigare artikel här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.