iOS 15.4 har nytt inbytesverktyg kallat Trade-In Tool – skannar din iPhone med kameran

iPhone 13 iPad Pro
Foto: Jeremy Bezanger, Unsplash

Snart kan det vara enklare än någonsin att byta in en gammal iPhone hos Apple. I beta-versionen av iOS 15.4 har 9to5mac hittat indikationer på ett nytt verktyg kallat ”Trade-In Tool”.

Verktyget ska enligt uppgift använda mobiltelefonens kamera för att indikera skicket på en annan iPhone. På så vis ska du få ett mer tillförlitligt prisförslag när du gör ett byte hos Apple.

Läs mer: Vaccinpass i din iPhone – visas i Plånbok och Hälsa med iOS 15.4

Problemet med inbyten idag är att du själv måste ange det uppskattade skicket på din mobiltelefon och sen skicka in den till Apple som gör sin egen bedömning.

Har du varit lite risig i din bedömning och överskattat skicket så får du plötsligt mindre pengar i handen än tidigare indikerat. En kalldusch som Apple nu verkar vilja undvika med ”Trade-In Tool”-verktyget.

Med hjälp av kameran kan detaljer som repor, stötar och trasigt glas enkel dokumenteras och skickas till Apple i förväg.

The tool will use the camera to detect cosmetic details of another device, which probably includes things like scratches, dents, or broken glass. Once the scan is complete, the tool will send the cosmetic details to Apple.

9to5mac

I vissa fall kan skadorna vara så illa att Apple vägrar ta emot mobiltelefonen för ett inbyte. Att slippa skicka iväg den i onödan är så klart önskvärt i alla lägen.

Och så var det bara den där lilla detaljen om hur mycket (eller snarare hur lite) Apple är beredd att betala för din iPhone. Vi vågar påstå att det är riktiga skitsummor som erbjuds jämfört med begagnatmarknaden.

Läs mer: Nu är iOS 15.3 och iPadOS 15.3 släppt – fixar allvarlig sårbarhet i Safari

Du kan få betydligt mer via Blocket och Facebook Marketplace om du inte har något emot säljar/köpar-interaktionen och allt vad det innebär. Att gå till Apple ger mindre pengar, men gör hela processen smidigare och är så klart betydligt säkare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.