Snabbladdning med 150 watt i nya OnePlus-telefoner – släpps under 2022

oppo oneplus 150w supervooc 2022

OnePlus nästa mobiltelefon får snabbladdning på extrem 150 watt. Det avslöjade tillverkaren och moderbolaget Oppo i ett gemensamt meddelande under Mobile World Congress.

Tekniken som används heter “150W SuperVOOC” och kan fylla ett batteri på 4 800 mAh med 50 procents laddning på bara five minuter. Full laddning går att få på bara 15 minuter.

Läs mer: Så tålig är OnePlus 10 Pro (kan knäckas på mitten)

Hur påfrestande 150 watt är för batteriet vet vi inte. OnePlus har sagt att den nya laddningstekniken “150W SuperVOOC” ska vara mindre påfrestande för batteriet än tidigare laddningslösningar.

Enligt OnePlus ska batteriet kunna laddas 1 600 gånger innan batterikapaciteten har minskat till minst 80 procent av ursprungskapaciteten. För att sätta det i perspektiv så kan du ladda mobilen en gång varje dag i mer än fyra år innan det blir en alltför kännbar försämring.

Den idag snabbast laddande mobiltelefonen från OnePlus är Kina-varianten av OnePlus 10 Pro. Den klarar upp till föredömliga 80 watt. Alla andra varianter och modeller är som mest kapabla till 65 watt.

Läs mer: När släpps OnePlus 10 & OnePlus 10 Pro? Här är svaret

OnePlus har inte avslöjat vilken den nya mobiltelefonen är. Däremot vet vi att den släpps någon gång under årets andra hälft och att batteristorleken är 5 000 mAh.

Och “150W SuperVOOC” är inte bara låst till OnePlus egna mobiltelefoner. Tekniken kommer att inkluderas i nya generationens Oppo-modeller.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.