Microsoft OneDrive-appen har anpassats för Apple M1-processorerna

microsoft onedrive logo 2020

En ny version av OneDrive-appen för macOS är på gång. Den stora nyheten är optimeringar som gör att appen fungerar optimalt på Mac-datorer med processor ur M1-serien.

Det betyder att OneDrive-appen inte behöver emuleras och därmed fungerar både snabbare, mer resurssnålt och drar mindre energi (vilket är snällare för batteriet i din bärbara dator).

Läs mer: Nya Dropbox-appen för Apple M1 provtestas just nu

Idag måste alla icke-optimerade appar använda emuleringsverktyget Rosetta som finns inbyggt i macOS. I många fall fungerar tekniken riktigt bra, men fördelarna med en optimerad app är flera och tydliga.

Microsoft har påbörjat utrullningen av nya versionen idag. Det dröjer några veckor innan den når alla användare globalt, så bli inte förvånad om du får uppdateringen först om några dagar eller längre.

Versionen att hålla ögonen efter är 22.022. Den efterföljs av en annan, kommande uppdatering som introducerar nya funktionen ”Folder Backup”.

Med Folder Backup väljer användaren vilka lokala mappar som ska synkroniseras med OneDrive. Därefter sker automtisk säkerhetskopiering till molnlagringstjänsten när ändringar görs i mapparna.

I skrivande stund testas Folder Backup av ett litet antal testpersoner. Den färdiga och fullt fungerande versionen är planerad att släppas under 2022.

Läs mer: Microsoft OneDrive slutar fungera på Windows 7, 8 & 8.1

Läs mer om uppdatering på Microsofts officiella nyhetssida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.