Microsoft OneDrive slutar fungera på Windows 7, 8 & 8.1

microsoft onedrive logo 2020

Microsoft har meddelat att OneDrive-appen slutar fungera med äldre versioner av Windows under 2022. Om du inte använder Windows 10 eller Windows 11 så är det hög tid att uppgradera ditt operativsystem.

Senast den 1 mars 2022 måste du ha uppgraderat din dator till en nyare version av Windows om du vill fortsätta använda OneDrive-appen. Du kan dock fortsätta använda OneDrive i webbläsaren om du tokvägrar att uppgradera så klart.

Läs mer: Microsoft släpper OneDrive i 64-bitarsversion för Windows 10

Därför slutar OneDrive-appen fungera med Windows 7 till Windows 8.1

Anledningarna till varför Microsoft inte vill att OneDrive-appen ska fungera på äldre versioner av Windows är flera.

Det är inte säkert för användarna att köra Windows 7 till Windows 8.1 och det är ett merarbete för Microsoft att underhålla koden till OneDrive-appen för de få användare som påverkas.

I ett uttalande säger Microsoft att det hjälper dem att ”fokusera resurser på nyare Windows-plattformar och tekniker” på rätt sätt.

Dessutom har Microsoft de senaste åren arbetat hårt för att locka användare som inte uppgraderat till Windows 10 att faktiskt göra det. Och med Windows 11 ute så finns få anledningar för Microsoft att underhålla gammal kod.

Läs mer: Redigera dina bilder på Microsoft OneDrive (juni 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.