Microsoft släpper OneDrive i 64-bitarsversion för Windows 10

Bättre för dig som synkroniserar stora filer

microsoft onedrive logo 2020

Om du använder molnlagringstjänsten OneDrive i Windows så har Microsoft en trevlig nyhet åt dig. Efter 13 år på marknaden så släpps OneDrive äntligen i 64-bitarsversion.

För att använda den nya versionen måste du i skrivande stund vara en Windows Insider-användare. Det betyder att du har registrerat dig för förhandsversioner av Microsofts mjukvara.

Lästips: OneDrive har äntligen stöd för 8K-videor och Motion Photos

Dessutom måste 64-bitarsversionen åtminstone just nu användas på datorer med 64-bitars x86-arkitektur. Det betyder exempelvis Windows 10, men däremot inte ARM-baserade enheter som Surface X.

Fördelarna med nya OneDrive är att 64-bitarskoden kan adressera mer minne i datorn. Det underlättar när appen ska synkronisera riktigt stora filer.

Om du har en ARM-dator eller en 32-bitarsversion av Windows så kan du givetvis fortsätta använda vanliga OneDrive om du vill.

Vill du pröva nya OneDrive kan du ladda ner en installationsfil här. För att använda den måste du ha ett Microsoft-konto för privat-, företags- eller skolbruk.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.