Är Beats Fit Pro bättre än AirPods Pro? Här är svaret

Ja, eller nej, eller det beror på vad du behöver..

apple beat fits pro
Beats Fit Pro

Beats Fit Pro har fått lysande omdömen i recensioner och är ett utmärkt alternativ till AirPods Pro för många. Men in-ear-lurarna kanske inte är helt rätt för dig om du ofta sitter i samtal och möten.

Den stora fördelen med Beats Fit Pro över AirPods Pro är den förbättrade passformen och snäppet vassare ljudkvalitet. Utöver det är de båda hörlurarna i princip identiska i funktionaliteten.

  • AirPods Pro är bättre för samtal (Google Meet, Slack, Zoom, etc)
  • Beats Fit Pro har bättre ljudkvalitet och snäppet tyngre bas
  • Beats Fit Pro har vingar istället för stjälk för bättre passform

Läs mer: Beats Fit Pro börjar säljas – men inte i Sverige (än)

Beat Fit Pro har bättre passform & ingen stjälk

Det som utmärker Beats Fit Pro mest är att du inte har stjälken som sticker ner från hörlurarna. Istället sitter vingar som placeras i öronen.

Fördelarna här är flera. Till att börja med sitter Beats Fit Pro snällare i öronen eftersom de inte behöver pressas in för att sitta bra. Vingarna gör att de får bättre positionering och hålls på plats med rätt tätning.

apple beat fits pro 2
Beats Fit Pro har vingar som ger bättre passform än AirPods Pro.

En annan fördel är att det inte finns någon stjälk som är i vägen när du exempelvis har cykelhjälm på dig.

Nackdelen med att inte ha stjälken är att ljudkvaliteten i samtal, exempelvis vanliga telefonsamtal, Google Meet eller Zoom, inte blir lika bra. Mikrofonerna kommer längre bort från munnen och du får inte lika bra ljudupptagning.

Läs mer: Nu kan AirPods Pro laddas med MagSafe

Beats Fit Pro har bättre ljudkvalitet än AirPods Pro

Beats Fit Pro har en helt ny ljudprofil som skiljer sig en hel del från AirPods Pro.

Högtalarelementen är helt nya och Beats Fit Pro ståtar med tydligare bas, större utrymme för bland annat sång samt en tydligare, nedre ljudprofil enligt Engadget-recensenten Billy Steele.

Utöver det så har både Beats Fit Pro och AirPods Pro flera likvärdiga egenskaper.

Båda är vattentåliga enligt IPX4-klassning, har brusreducering och transparensläge, adaptiv EQ och stöd för Spatial Audio (rumsligt ljud).

Även om Beats Fit Pro inte är en AirPods-modell så sitter det samma Apple H1-krets på insidan som i AirPods Pro. Du får även exakt samma, täta integration med prylarna i Apples ekosystem.

Läs mer: Problem med AirPods Pro och iOS 15

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.