Beats Fit Pro börjar säljas – men inte i Sverige (än)

apple beat fits pro
Beats Fit Pro

Beats Fit Pro är på väg till de första konsumenterna, bara på ett litet antal marknader. USA står först i kö medan Sverige snällt får stå tillbaka.

För den som inte hängt med kring Beats så är det idag ett dotterbolag till superjätten Apple. Och därför hittar vi även Apple-baserad teknik innanför de trådlösa hörlurarna.

Läs mer: Apple lanserar tredje generationens AirPods med Spatial Audio

Använder teknik från Apple AirPods-serien

Beats Fit Pro använder Apple H1-kretsen som bland annat återfinns i alla nyare AirPods-modeller på marknaden. Exempelvis AirPods Max, AirPods Pro och De två senare generationernas AirPods.

Apple H1-kretsen finns även i Beats Solo Pro och Powerbeats-serien – och nu även i nyaste generationens Beats Fit Pro.

apple beat fits pro 2

Beats Fit Pro har stöd för ”spatial sound”, vilket även kallas rumsligt ljud, med Dolby Atmos och har såväl dynamisk huvudspårning som aktiv brusreducering, transparensläge och Adaptiv EQ.

Hörlurarna är i det närmaste en direkt konkurrent till Apples egna AirPods Pro alltså, men med en sportigare design.

Läs mer: Här köper du AirPods (tredje generationen) billigast 2021

Beats Fit Pro kostar runt 2 000 kronor

Precis som AirPods Pro så använder Beats Fit Pro öronkuddar som sätts inuti öronen. Det gör att ljudet blir optimalt då det bildas en fysisk barriär mot omvärlden, till skilland från de andra (vanliga) AirPods-modellerna där hårdplasten gör lite för isoleringen.

Upp till cirka sex timmar ska det inbyggda batteriet klara och med det tillhörande laddningsskalet får du ytterligare 21 timmar. Laddning sker via USB-C och här saknas trådlös laddning med MagSafe som senaste laddningsskalet från AirPods Pro har.

Cirkapriset för Beats Fit Pro är 199 USD i USA. Omräknat blir det cirka 2 100 kronor inklusive moms. Efter USA sker en lansering i Kina och därefter är det oklart var Beats Fit Pro landar härnäst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.