HBO Max: Vi backar inte – trogna kunder får betala mycket mer

HBO Max

HBO Max-chefen Christina Sulebakk bekräftar till Dagens Media vad många fruktat – HBO Max står fast vid sin nya prissättning och blåser därmed gamla kunder på kampanjerbjudandet om 44 kronor per månad.

I en intervju med Dagens Media säger Christina att det är företagets affärsstrategi och att de inte har några planer på att ändra den. Istället pekar hon på tidigare Latinamerika och säger att det fungerade framgångsrikt där.

Läs mer: HBO Max släpps i Sverige – 44 kronor per månad

Kontakta gärna supporten, men räkna med någon hjälp

Den som har klagomål uppmanas att kontakta kundtjänsten för att ha en konversation med dem. Men det lär vara helt fruktlöst eftersom företaget står fast vid att gamla kunder inte ska premieras med samma erbjudande som nya.

Anledningen till att bara nya kunder får kampanjerbjudandet om 44 kronor per månad är för att HBO Max vill få in så många som möjligt i sin databas. Vilket så klart är helt rimligt. Att först introducera en ny tjänst till ett lågt pris, få in så många som möjligt och sedan gradvis höja priserna är ett vanligt tillvägagångssätt.

Vi har vid flera tillfällen rapporterat att exempelvis Netflix börjat höja sina priser, nu senast i november då premium-abonnemanget med 4K-upplösning och fyra samtidiga användare kostar skyhöga 179 kronor. Långt mer än de 44 kronor som HBO Max lockar med (eller 89 kronor för befintliga användare).

Läs mer: Månadens nyheter på Viaplay – här är listan (oktober 2021)

HBO Max är tekniskt överlägsen HBO Nordic

Det finns så klart ett mycket enkelt sätt att skaffa HBO Max till det låga priset. Avsluta ditt befintliga konto och skapa ett nytt med en ny mejladress. Svårare än så är det egentligen inte.

Om du redan har betalt för ett helt år så bli det så klart lite surare, men om du vill ha den livstidslånga rabatten på 50 procent så är valen för gamla användare få.

Och oavsett vad du betalar så är HBO Max ljusår mycket bättre än skämtet som HBO Nordic var. Den nya plattformen är helt överlägsen med bättre ljudkvalitet och högre bildkvalitet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.