Nya Dropbox-appen för Apple M1 provtestas just nu (uppdaterad: nu släppt!)

apple-dropbox-cooperation

Dropbox har börjat testa en ny Mac-klient för molnlagringstjänsten. Den är optimerad för de senaste, M1-bestyckade datorerna från Apple – något som är hett efterlängtat hos många användare.

Uppdatering 2022-03-04: Dropbox har släppt uppdateringen med M1-stöd. Nya versionen rullar ut just nu och kommer att installeras på din Mac-dator inom kort. Med M1-stödet ökar prestandan markant och mängden datorresurser som appen behöver minskar. Dessutom påverkar Dropbox datorns batteri mindre.

Fördelen med den M1-optimerade appen är den ökade prestandan och minskade minnesåtgången. Med nya appen behöver inte koden emuleras utan kan köras så kallat ”native” på M1-processorn (det gäller alla varianterna: M1, M1 Pro och M1 Max).

Initialt sa Dropbox att de inte tänkte göra en M1-optimerad app om inte tillräckligt många bad om det. Företaget tvärvände därefter och lovade att skapa appen oavsett.

dropbox laptop featured
Bättre prestanda och mindre resursanvändning med M1-datorer och den nya appen.

Läs mer: Varningen: Nätfiske via molnalagringstjänster som Dropbox, Drive och OneDrive

Beta-testa nya Dropbox för Apple M1

Det är enkelt att komma igång och beta-testa (om du vågar) den nya Dropbox-appen.

Allt du behöver göra är att logga in på ditt Dropbox-konto, klicka på din profilbild, välj Settings och Early releases.

Gör inställningen och voila, uppdateringen kommer helt automatiskt inom ett dygn.

Nämnvärt är att beta-versioner kan vara instabila och krascha. Så använd med försiktighet och aldrig tillsammans med ditt huvudkonto där alla dina viktiga filer finns.

Läs mer: Dropbox Passwords – ny lösenordshanterare med zero-knowledge-kryptering

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.