Evernote får stöd för Apple M1 – har mycket bättre prestanda

Evernote

Evernote har äntligen fått stöd för Apple M1-processorerna. Det betyder att appen har blivit rejält mycket snabbare på datorer med Apples egna kretsar – och uppdateringen finns redo att ladda ner idag.

För att ladda ner senaste versionen av Evernote så uppdaterar du via den redan installerade appen eller laddar ner installationsfilen från Evernotes officiella webbsajt. Senaste versionen just nu är 10.32.4 som finns här.


Läs mer: Nyhet till Evernote – skapa Uppgifter och håll koll på dina projekt

Evernote är extremt mycket snabbare på Apple M1

Stödet för Apple M1 betyder att Evernote inte måste emuleras med Rosetta-funktionen, vilket i sin tur betyder mycket bättre prestanda och lägre energiförbrukning. Och skillnaden är som natt och dag.

Användare på Reddit rapporterar att appen (som är ökänt långsam normalt sett) gick från kallstart på 24 sekunder till bara 4 sekunder på en M1-bestyckad Macbook-dator. En minskning med otroliga 83 procent.

På vår Macbook Pro från 2020 med en Intel Core i5-processor så tar samma version 10 sekunder för att kallstarta. Inte illa, men en bra bit efter Evernotes 4 sekunder, Apple Notes 3 sekunder och Bears 4 sekunder.

 Evernote’s new building blocks convert our newly reinvigorated mission of “remember everything and accomplish anything” into concrete capabilities for our users.

Ian Small, Evernote

Ända sedan Evernote 10 släpptes 2020 så har kritiken mot företaget och appen varit stenhård från användarna. Mycket sämre prestanda, funktioner som inte fanns med från de tidigare versionerna, brister i synkroniseringen, dubblering av anteckningar och mycket mer har ställt till det.

Evernote förbättras – men det går långsamt

Evernotes VD Ian Small har i flera uttalandet sagt att de arbetar på flera fronter för att ställa allt till rätta, men trots framsteg så har det dröjt och användarna är trötta på att vänta. Många ventilerar sin ilska på Reddit och säger att de letar bättre alternativ.

Lästips: CEO Update: What We’ve Been Working On and Where We Go From Here (meddelande från Evernote, 12 januari 2022)

Företaget har även sagt upp en större mängd personer de senaste åren och förlorat tunga chefspositioner. Och låt oss aldrig glömma kontroversen när Evernote erkände att Mac-användare förlorat data – permanent! Något som är absolut nej-nej för en tjänst vars enda syfte är att skapa ett säkert, digitalt arkiv.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.