Evernote säger upp 54 personer – företagets framtid ifrågasätts

Evernoto Logotyp
Evernoto Logotyp

Evernote drar ner på personalen. Ett beslut om kommer efter nyheten att företaget tappar personer på flera tunga poster. Nu undrar många om Evernote har en framtid.


Evernote har idag några hundra anställda som underhåller och utvecklar tjänsten. Den mängden kommer att minska med 15 procent – eller mer exakt 54 personer – inom det närmaste enligt företagets VD Chris O’ Neil.

Beslutet att säga upp anställda meddelades tidigare idag på ett stormöte inom Evernote. Chris O’ Neil erkänner att han sagt extremt aggressiva mål för Evernote under 2018. För att gå vidare krävs att företaget ändrar delar av sin verksamhet.

Det handlar bland annat om att strömlinjeforma olika funktioner, som försäljningen. Målet är att kunna snabba upp viktiga delar av företaget och öka skalbarheten, bland annat för utvecklare och ingenjörer.

Evernote har idag runt 225 miljoner användare världen över. Antalet betalande användare har inte ökat nämnvärt de senaste sex månaderna, detta enligt en anonym källa som har pratat med webbsajten TechCrunch.


Och då har vi frågan huruvida Evernote går ekonomiskt framåt, eller om de ser röda siffror.

Enligt Chris O’ Neil är företaget i en ekonomiskt stabil position just nu. Siffrorna för Q3 är starka och väntas stanna strax över 27 miljoner dollar. Samtidigt har Evernote 30 miljoner dollar i kapital och Chris O’ Neil försäkrar att företaget genererar mer pengar under 2018 än de gör av med.

Här är ett officiellt meddelande från Chris O’ Neil och Evernote om de kommande förändringarna via sin officiella blogg.