Evernote förlorar tunga chefspositioner – är i en dödsspiral

Evernoto Logotyp
Evernoto Logotyp

Evernote har på kort tid förlorat flera tunga chefer och källor inom företaget säger att Evernote är på väg ner i en dödsspiral.

Bland cheferna som Evernote har förlorat på sistone hittar vi CTO Anirban Kundu, CFO Vincent Toolan, CPO Erik Wrobel och HR-ansvarige Michelle Wagner. Uppgifter som kommer samtidigt som Evernote påstås samla in pengar till företaget.

Evernote är en populär tjänst för att lagra anteckningar, dokument, bilder och andra filer. En digital samlingsplats för hela ditt liv. Idag har Evernote cirka 225 miljoner användare som laddar upp mängder av digitalt materiel

Problemet är bara att de inte räcker för att driva Evernote framåt. Antalet betalande användare och mängden aktiva användare ökar inte, samtidigt som Enterprise-funktionaliteten aldrig lyckats attrahera på marknaden.

Priset för Evernote är ett stort hinder

Ett stort hinder för användarna – eller kanske rättare sagt, de tilltänkta användarna – är priset. Visst finns en gratisvariant av Evernote, men den är ordentligt begränsad.

Steget upp är 65 kronor per månad för ett Premium-konto eller 92 kronor per månad för ett Business-konto. Båda erbjuder en hel del extra funktioner som gratisanvändarna inte får, men det är en hög kostnad som få verkar vara beredda att betala.

Med gratisvarianter som Microsoft OneNote, Google Keep och Apple Notes har Evernote svårt att slå sig fram i konkurrensen.

Evernote har gjort två stora omorganisationer i det övre chefs-skiktet på bara två år. Intresset har stagnerat, insiders kallar det hela en dödsspiral och företaget försöker dra in mer pengar – så vi måste så klart fråga oss om Evernote är värt att satsa på för framtiden.

Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.