Nu kan Evernote transkribera din röst till text med AirPods och BeatsX

evernote-iphone-x-transcribe

Evernote för iOS har uppdaterats med stöd för transkribering av röst till text med AirPods, BeatsX – och i princip alla andra hörlurar med inbyggd mikrofon.


För att använda den nya funktionen ansluter du hörlurarna till din iPhone och öppnar Evernote-appen. Skapa en ny anteckning genom att trycka på ”+”-tecknet vid botten på skärmen och tryck sedan på mikrofonikonen längst ner till höger på tangentbordet i iOS.

Evernote kommer nu att hämta ljudet från hörlurarnas mikrofon istället för mobiltelefonens. Perfekt när du inte vill hålla din iPhone till munnen när du spelar in ljudfiler och transkriberar. Knepigare än så är det alltså inte.

En annan nyhet med version 8.12 av Evernote för iOS är optimeringar för listan med anteckningar. När du går igenom dina anteckningar stannar årtal och månad längst upp på skärmen; på så vis vet du alltid när de senaste redigerades utan att behöva klicka på dem.

Slutligen kan vi nämna att Evernote har fått en renare och enklare meny för delning av anteckningar, Context-funktionen för Premium- och Business-användare är tillbaka – och givetvis följer en hel rad med ospecificerade buggfixar också. Precis som vanligt.

Andra funktioner för röststyrning kom i september förra året när Evernote introducerade fullt stöd för digitala assistenten Siri. Då demonstrerade företaget bland annat hur användarna kunde lägga till anteckningar via Siri direkt till Evernote.

Stöd för att skriva anteckningar och transkribera med rösten är i sig själv inget nytt för Evernote. Den funktionen har funnits länge till både iOS och Android. Den stora nyheten idag är att det nu fungerar med mikrofoner i Bluetooth-anslutna hörlurar. Frågan är bara hur många som kommer att använda det.

 

Vad tror du?


Evernote laddar du ner till Android via Google Play Store och till iOS från Apple App Store. Tjänsten är i grunden gratis. För full funktionalitet krävs en Premium-prenumeration som kostar runt 65 kronor per månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.