Dropbox uppdaterar sina mobila appar – enklare att hitta dina filer

dropbox-mockup-file-formats-2018

Dropbox uppdaterar sina mobilappar för Android och iOS. Förbättringarna ska hjälpa användarna att hålla sig synkroniserade med sina teams även när de är på språng.

  • Visar filaktiviteter – vem som öppnat, redigerat och delat med andra
  • Enklare att se och svara på kommentarer
  • Gallerivy för alla dina bilder och videor
  • Drag-och-släpp med iPad

Första ändringen är att Dropbox på Android och iOS nu visar filaktiviteter. Det gör att du kan se vilka som har öppnat filer, redigerat dem och delat med andra från ditt Dropbox-konto. Du kan också se vem som är mottagaren till delade filer.

Om du använder Dropbox ofta i webbläsaren på datorn kanske du redan har sett att samma information finns där. Den stora nyheten idag är att det blir tydligare även i mobila applikationerna.

Har du en iPhone märker du att det är enklare att se och svara på kommentarer. När du förhandsvisar en fil i Dropbox på iOS visas en liten textruta längst ner på skärmen. Om du skriver i denna sparas innehållet som en kommentar till filen.

En annan iOS-specifik förbättring är att visning av både videor och fotografier har förbättrats med en ny gallerivy. Den visar ditt visuella material precis som Google Foton; snyggt och praktiskt.


Använder du en iPad får du även stöd för drag-och-släpp samt fullskärmsnavigering. När du förminskar förhandsvisningen av filer kan du se kompletta filnamn; vilket minskar risken för felklick om du har många filer som har liknande namn.

Läs mer om alla nyheterna till Dropbox på Android och iOS här.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.