Nu kan Xbox One spara flera WiFi-lösenord

Xbox One X

Om du har en Xbox One-konsol hemma kanske du har noterat att den inte kan spara flera WiFi-lösenord. Åtminstone inte fram tills den senaste uppdateringen som Microsoft släpper i juni.

  • Flera optimeringar och ändringar med uppdateringen
  • Y-knappen öppnar nu sökrutan på hemskärmen
  • Nintendo Switch har redan stöd för att spara flera lösenord
  • Uppdateringen släpps någon gång i juni

Ända sen den första Xbox-konsolen har processen för att lägga till ett nytt WiFi-nätverk eller lösenord sett tämligen lika ut. Varje gång raderas de gamla inställningarna helt och ersätts av de nya.

Med nya uppdateringen kommer processen att ändras så att de gamla uppgifterna inte tas bort. De ligger dolda på konsolen tills du behöver dem igen. Precis som det borde vara för en nätverksansluten pryl under 2018.

Andra optimeringar som kommer med uppdateringen är att Y-knappen på handkontrollen nu öppnar sökrutan från dashboarden. Fem nya språk har lagts till för narratorn och du kan dela spelspecifik statistik med vänner direkt från hemskärmen.

Om du är en tidig testare bör du ha fått en tidig version av uppdatering redan nu. Resten kommer att få funktionerna någon gång under juni månad.

Uppdateringen laddas ner automatiskt till din spelkonsol när den släpps senare i sommar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.