OneNote Importer Tool – flytta enkelt från Evernote till OneNote

OneNote Logo

Microsoft har släppt ett gratisverktyg med vilket man kan exportera alla sina anteckningar och taggar från Evernote och automatiskt lägga in dem i OneNote. Programmet fungerar endast med Windows och är i betaversion — men när vi provar fungerade det förhållandevis väl.


OneNote Importer Tool migrerar all information i Evernote som stöds av OneNote och synkroniserar sedan allt över alla plattformar som stöder Microsofts program. Allt som behövs för att komma igång är en installation av Evernote och som man loggat in på, eller en enex-fil med exporterad data från Evernote.

När man kör OneNote Importer Tool får man välja sitt Microsoft-konto, vilken information som ska användas från Evernote och sen sköts allt automatiskt. Det finns dock några saker som man bör tänka på innan man kör igång.

Det här måste du tänka på

Det första är att alla anteckningsböcker från Evernote görs om till anteckningsböcker i OneNote. Skillnaden är att man istället för att ha allt samlat som i Evernote istället får separata böcker. Det är betydligt knepigare så ha det i åtanke.

Nästa sak är att all text riskerar att få dubbla radbryt. Vilket vi upplevde tråkigt nog. Så vi har fler än 5 000 anteckningar med dubbla radbryt som inte är lätt att fixa.


Vi kommer att fortsätta använda Evernote och importerade bara anteckningarna för att se om OneNote Importer Tool fungerade som den skulle. I skrivande stund kan vi inte rekommendera flytt av tusentals anteckningar men har man några få tror vi allt det kan gå bra.

Evernote eller OneNote — vad föredrar du?