Textify – gratisprogram för att kopiera text från dialogrutor i Windows

Textify

Textify är ett smart litet gratisprogram som gör att du kan kopiera text från dialogrutor i Windows. Perfekt för tillfällen när man får felmeddelanden eller tydligt men som är knepiga att återge manuellt i exempelvis Google eller Bing.


Vanligtvis kan man inte markera text i dialogrutor för att kopiera men med Textify blir detta möjligt. Programmet har inga större krav utan fungerar på alla modernare versioner av Windows — bland annat Windows 10, 8.1, 8, 7 och Vista.

Bara installera och kör igång. När en ruta vars text ska kopieras dyker upp låter du bara den vara öppen (stäng inte rutan för då fungerar inte Textify!) och klickar Shift + Mittenknappen på musen. En ram placeras runt texten som ska kopieras.

Du kan nu markera texten som vanligt och kopiera med exempelvis Ctrl + C. Har du inte en datormus med en mittenknapp, eller om det bara känns konstigt, så kan denna ändras till någon annan. Bara gå till inställningarna för Textify och justera efter behov.

I skrivande stund är zip-filen man laddar ner på strax under 80 kilobyte. Laddar ner gör du från den officiella webbsajten RaMMicHaeL’s Blog.


Textify 2