OnePlus Buds Z2 har aktiv brusreducering & bättre ljudkvalitet

oneplus buds z2 2021

OnePlus Buds Z2 är här – och de nya in-ear-lurarna har blivit både dyrare och mer funtionsrika jämfört första modellen i serien. 

De två stora nyheterma med OnePlus Buds Z2 är den aktiva brusreducering och bättre högtalarelement som är lånade diret från Buds Pro.

Läs mer: Hur lång batteritid har OnePlus Watch?

Vattentåliga och med bättre ljud än gamla Buds Z

Brusreduceringen tar bort ljud med upp till 40 decibel från omgivningen. En välkommen förbättring oavsett om man vill få lite arbetsro i hemmet eller sitter på den dagliga bussresan till och från jobbet.

Till den aktiva brusreduceringen följer även nya högtalarelement. De är samma som i Buds Pro och har utrustats med senaste generationens kontrollkrets. Med det får du inte bara bättre ljudkvalitet utan även stöd för rumsligt ljud med Dolby Atmos.

Anslutningen till din telefon ser med Bluetooth 5.2. Det är den i skrivande stund senaste och bästa bluetooth-versionen på marknaden.

oneplus buds z2 2021 2

Tack vare det och andra optimeringar så får du rejält låg fördröjning (även kallat latency) i ljuduppspelningen. Ner till 94 millisekunder enligt OnePlus. Det är viktigt i bland annat film och serier för att bild och tal ska vara synkroniserade med varandra.

OnePlus Buds Z2 är vattentåliga, men bara enligt IP55-klassningen. Det betyder att de bör (notera: BÖR) klara lättare regn och svett. Det finns dock inga garantier att hörlurarna överlever vätan så det är alltid bra att undvika vatten så mycket det bara går.

Laddningsetuit är också vattentåligt, dock med ännu sämre skydd med IPX4-klassning. Det betyder att du kan fälla lite tårar på etuit utan att det tar skada, men vi skulle inte chansa på att det klarar mer än så.

Läs mer: OnePlus Buds – nya hörlurar med Fast Pair & Dolby Atmos (2020)

Längre batteritid än AirPods Pro & WF-1000XM4

OnePlus Buds Z2 har en total batteritid på 38 timmar tillsammans med laddningsetuit. Betydligt bättre än Sony WF-1000XM4 och AirPods Pro som bara klarar ungefär 24 timmars användning (musik, inte tal).

Batterierna i själva lurarna klarar fem timmars användning innan de måste laddas. Med stöd för snabbladdning får du två timmars musiklyssnande efter tio minuter i laddningsetuit.

Och då återstår frågan – vad kostar egentligen Buds Z2? Priset är 1 099 kronor om du köper via oneplus.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.