OnePlus Buds – nya hörlurar med Fast Pair & Dolby Atmos (2020)

oneplus buds 2020
© OnePlus

OnePlus Buds är nya, trådlösa in-ear-lurar med Fast Pair-stöd och upp till 30 timmars batteritid. Lurarna släpptes samtidigt med nya mobiltelefonen OnePlus Nord, och prislappen är cirka 1 000 kronor.

Det här är första hörlurarna från OnePlus som är äkta trådlösa. Med 13,4mm dynamiska högtalarelement och Bass Boost-stöd får du tung och välljudande skönsång rakt in i hörselgången.

Med Dolby Atmos-stödet får du dessutom en större ljudupplevelse när du kollar på filmen. Helst via OnePlus Nord-telefonen givetvis, om OnePlus får bestämma.

OnePlus Buds har stöd för Google Assisant och IPX4

Det finns tre mikrofoner på varje in-ear-lur för en optimal samtalsupplevelse. Varje lur har dessutom tryckkänsliga knappar för styrning av uppspelning. Du kan även starta Google Assistant via dessa knappar.

Vad du däremot inte får är aktiv brusreducering. Det är ett stort steg ner från konkurrenter som Apple AirPods Pro. Däremot får du IPX4-klassad design som betyder att OnePlus Buds klarar åtminstone viss väta.

Upp till sju timmars batteritid går att pressa ur det inbyggda batteriet (35mAh) i OnePlus Buds. Med det tillhörande laddningsskalet (430mAh) får du totalt 30 timmars batteritid. Laddning av skalet – och därigenom lurarna – sker via USB-C.

Snabbladdning ger tio timmars lyssnande efter bara tio minuters i laddaren.

OnePlus Buds stöder Fast Pair och Fnatic-läge

Tack vare stödet för Fast Pair går det busenkelt att ansluta hörlurarna till din mobiltelefon. Det finns även en tillhörande kompanjonapp som ger batteriinformation och gör att du kan justera vissa funktioner. Som knapparna på sidorna av lurarna.

Du kan även använda kompanjonappen för att aktivera ett unikt Fnatic-läge. Det är främst till för gamers, men fungerar lika bra för filmtittare. Fnatic-läget minskar fördröjningen i ljudet på bekostnad av ljudkvalitet. Lägre fördröjning minskar risken för eftersläpning av ljudet, vilket är ett måste i film och vissa spel.

Cirkapriset för OnePlus Buds är 79 USD, eller runt tusenlappen inklusive moms. Tre färger är tillgängliga: svart, vit och nord blue.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.