Är OnePlus Nord vattentät?

OnePlus Nord
OnePlus Nord © OnePlus

Det korta svaret är: nej. OnePlus Nord är inte vattentät. Faktum är att det inte finns någon officiell IPX-klassning, så mobiltelefonen kan inte ens anses vara vattentålig eller stänksäker.

OnePlus Nord är en riktigt intressant mobiltelefon. Den har en stor 6,44-tums AMOLED-skärm som klarar 90 Hz, under skärmen sitter en Snapdragon 765G-processor, ackompanjerad av upp till 12GB minne och 256GB lagringsutrymme.

Även prislappen är intressant. Grundvarianten av OnePlus Nord kostar 399 euro, eller cirka 4 100 kronor. I Sverige börjar priset på 4 600 kronor för 8GB RAM och 128GB lagring. Ett lågt instegspris som lär locka många användare. Det här är en prisvärd mobiltelefon för sina specifikationer.

OnePlus Nord har ingen officiell IPX-klassning

Det är också en osäker telefon att använda om du är i närheten av vatten. Det finns ingen IPX-klassning vilket pekar på att den låga prislappen dras med riktigt tunga kompromisser.

En sådan är trådlös laddning som lyser med sin frånvaro. Prestandan är inte dålig, men Snapdragon 765G är inte i klass med dagens flaggskeppsvarianter, och designen är som ovan nämnt inte vattentät.

Undvik att använda OnePlus Nord i dåliga väderförhållanden och använd gärna såväl skärmskydd som ett heltäckande skal för extra skydd. Det här är en liten, billig och kompetent mobiltelefon – men den är inte vattentät. Ha det i åtanke!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.