Multiladdaren Nomad Base Station Hub har nu stöd för MagSafe-prylar

nomad base station hub magnetic 2021
Bild: Nomad

Nomad har släppt en ny och förbättrad version av laddningsplattan Base Station Hub. Den nya modellen har stöd för enklare positionering med hjälp av magneter, vilket i princip betyder MagSafe-kompatibel utan att att de skriver ut det officiellt.

Modellen kan ladda upp till fyra samtidiga enheter där två är sladdanslutna och två trådlöst placerade på enheten. Den trådlösa laddningen är begränsad till 10 watt som bäst och för att magneterna ska fungera krävs telefon med MagSafe, vilket är iPhone 12 eller senare.

Läs mer: Test: Belkin Boost Charge Pro för iPhone 12-serien – trådlös laddning med MagSafe

Utan MagSafe-certifiering begränsas laddningen till 7.5 watt

Även om de tre inbyggda spolarna för trådlös laddning stöder 10 watt vardera så är Base Station Hub begränsad till endast 7.5 watt när du lägger en iPhone för laddning. Hade produkten varit MagSafe-certifierad hade den istället klarat upp till 15 watt.

Betydligt bättre är det för sladdanslutna prylar som ska laddas. Via en USB-A-port får du 7.5 watt och med UBS-C-porten hela 18 watt som bäst. Du kan alltså ladda upp till fyra samtidiga enheter om du behöver det.

nomad base station hub magnetic 2021 2
Bild: Nomad

De fysiska måtten är 165 x 107 x 13,3 millimeter. Det här är en platt och lättplacerad modell som inte tar någon större plats, varken på skrivbordet eller nattduksbordet.

Nämnvärt är att du kan ladda både iPhone och AirPods med laddningsetui som stöder trådlös laddning. Däremot kan du INTE ladda Apple Watch eftersom smartklockan kräver en annan laddningsteknik.

Nomad har en annan, Watch-kompatibel modell kallad Base Station Apple Watch Mount Edition för dig som vill ladda din Apple Watch. Den är dock utan de nya magneter som nya Base Station Hub har – och du måste använda den laddare som följde med i köpet av din Watch eftersom modellen saknar en tillhörande sådan.

Läs mer: Nu kan AirPods Pro laddas med MagSafe

Laddning med sladd klarar upp till 18 watt via USB-C

Nomad skriver på sin webbsajt att Base Station Hub kan ladda både Macbook och Macbook Pro med USB-C-porten då den klarar Power Delivery. Det är dock inget vi rekommenderar eftersom laddningsstationen endast klarar 18 watt, vilket inte är tillräckligt för Apples datorer.

Cirkapriset för nya Nomad Base Station Hub är 120 USD, eller ungefär 1 400 kronor i Sverige. Det är oklart exakt när den nya modellen släpps hos svenska återförsäljare.

Du kan läsa mer om nya modellen på Nomads officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.