Bilder på Playstation VR2 (officiella bilder & detaljer)

Playstation VR 2
Bild: Sony

Sony har släppt officiella bilder på nya generationens VR-headset för Playstation. Den nya modellen heter Playstation VR2 och är kraftigt uppgraderad jämfört med första generationens Playstation VR för PS4 och PS4 Pro. Här är bilderna och allt vi känner till om nya modellen just nu.

Uppdatering 2022-02-24: Prisjakt har lagt upp VR-headsetet på sin sajt. Det finns inga priser från svenska butiker just nu, men du kan bevaka priset och få en notis i mobilen eller via mejl när Playstation VR2 går att köpa.

Totalt släpptes tre bilder på Playstation VR2 samt de tillhörande handkontrollerna. Konstruktionen på headsetet är snarlik den första modellen, något Sony-profilen Hideaki Nishino bekräftar är ett medvetet val. Främst är det pannbandet som håller VR-headsetet på plats som har flera likheter.

Innanför pannbandet sitter två OLED-paneler med upplösningen 2 000 x 2 040 pixlar. De har högre upplösning, bättre färgåtergivning och är ljusstarkare än tidigare – och tack vare nya sensorer på utsidan så har synfältet breddats ordentligt. Du ser helt enkelt mer ur VR-headsetet.

Lästips: Hur många spel kommer till Playstation VR2? (hint: minst 20!)

Playstation VR2
Foto: Sony

En ny detalj är att Playstation VR2 har stöd för ögonspårning. Det betyder att headsetet kan identifiera dina ögonrörelser och följa dem, något som kan användas i olika spel och applikationer. Det finns även motorer för haptisk återkoppling (läs: vibrationer) likt med DualSense-kontrollen.

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Linserna är justerbara i djup och sidled

Förutom att justera linserna framåt och bakåt, dvs närmare eller längre från dina ögon, så kan de även ändras i sidled. Det gör det lättare att ställa in för olika bredd mellan användarens ögon, något som är viktigt för att upplevelsen inte ska bli lidande. Felaktigt inställd bredd kan ge bildförsämring och ögontrötthet.

Den inbyggda hörlurskontakten sitter precis som på föregångaren och kompletterar de inbyggda högtalarna. Om du vill ha en så omslutande och spännande VR-upplevelse som möjligt så är det in-ear-lurar som gäller med Playstation VR2 (precis som med Oculus Quest 2).

Playstation VR 2
Bild: Sony

Designmässigt så påminner Playstation VR2 väldigt mycket om Playstation 5. Färgvalen och detaljerna är medvetet valda för att tankarna ska gå åt spelkonsolen. Knappast oväntat och nog tycker vi att den nya modellern ser riktigt bra ut. Det finns till och med extra ventilering kring toppen på headsetet för extra bekvämlighet under längre spelsessioner.

Alla nyheter och förbättringar till trots så har nya VR-headsetet blivit både mindre och lättare. Sony har tyvärr inte avslöjat måtten eller vikten på Playstation VR2. Inte heller vet vi prislappen eller när headsetet släpps senare under året (hoppas vi i alla fall).

Läs mer om Playstation VR2 och se ytterligare detaljer på Sonys officiella nyhetssida.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.