OnePlus kan släppa en surfplatta under 2023

OnePlus

OnePlus kan släppa en surfplatta inom kort. Enligt uppgift ska den vara baserad på en modell från kinesiska Oppo eller Realme. Det säger läckaren Max Jambor som delade uppgiften på Twitter tidigare under dagen.

Surfplattan ska kunna släppas någon gång under 2023. Det betyder att nyfikna och intresserade inte hinner köpa surfplattan inför den viktiga julhandeln. Vågar vi hoppas på en lansering i januari eller februari?

Lästips: Samsung Galaxy Tab A8 – ny surfplatta i budgetklassen (2022)

Redan sen tidigare vet vi att tillverkaren har registrerat varumärket ”OnePlus Pad”, så det finns indikationer på att något är under utveckling. Viktigt i sammanhanget är att varken Oppo eller Realme är speciellt kända för kvalitetsgrejer, det finns alltså en stor risk att vi pratar om en budgetplatta här.

Den stora frågan är om vi verkligen behöver en ny, billig surfplatta med Android. De modeller som finns idag övertygar verkligen inte och för de absolut flesta är det mer värt att lägga lite mer pengar på en nyare iPad. Apples surfplattor är mycket kraftfullare och ger en överlag mycket bättre upplevelse.

Eller som Twitter-användaren @rquandt säger:

Just another underpowered and overpriced piece of Android-based tablet junk, likely slapping a new back on the Realme Pad or whatever. Android on tablets in such a bad state.

Det återstår att se vad OnePlus har i åtanke för sin nya surfplatta (om den kommer). Vi hoppas innerligt att de tänker sig en mer premiuminriktad platta snarare än budget, vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.