Nanoleaf minskar elförbrukningen i standbyläge – med 96 procent

Nanoleaf Lines
Foto: Nanoleaf

Nanoleaf har släppt en uppdatering till firmware-mjukvaran som används i produktserierna Shapes och Lines. Med den har energihanteringen optimerats så att elförbrukningen minskar med upp till 96 procent i standbyläget.

Versionen du ska installera är 7.1.0 och den är redo idag via Nanoleafs officiella app för mobiltelefon och desktop idag. När mjukvaran är installerad så har standbyförburkningen minskat med 96 procent för Shapes och ”bara” 50 procent för Lines.

Nanoleaf använder LED-belysning som redan från början är relativt strömsnål, men det är positivt att se hur tillverkaren drar sitt strå till stacken och minimerar onödig energiförbrukning. Det här är ett föredömligt drag som fler tillverkare borde ta en titt på och följa.

Så här uppdaterar du till version 7.1.0 för Shapes & Lines:

  1. Öppna Nano-leaf appen på din mobiltelefon eller i datorn
  2. Ladda ner den nya uppdateringen (v7.1.0 eller senare)
  3. Dra ut strömkontakten till dina Nanoleaf-enheter > Vänta i 10 sekunder > Anslut strömkontakten igen
  4. Vänta tills uppstartssekvensen är klar

Kort efter att enheterna är omstartade så kommer den nya firmware-uppdateringen att vara installerad, klar och redo att användas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.