Streama Halloween Ends – här strömmar du filmen

Halloween Ends

Den evigt odödliga Michael Myers har nått sitt slut. Efter 44 år så möts Jamie Lee Curtis och den utryckslösa masken en sista gång för att göra upp i en episk slutstrid.

Kultfilmserien som började med ”Halloween”, eller ”Alla helgons blodiga natt” här i Sverige, har satt skräck i biobesökarna ända sedan 1978. Nu kan du för sista sången se den ikoniska masken gömma sig i skuggorna.

Frågan är – vem är det som står som en segrar när sluttexten rullar?

Det här är berättelsen till Halloween Ends

Fyra år efter händelserna i fjolårets Halloween Kills, Laurie lever med sitt barnbarn Allyson medan hon skriver färdigt sina memoarer. Michael Myers har inte synts till sedan händelserna i förra filmen. I ett försök att skaka av sig rädslan och händelserna som satt djupa ärr i Laurie så har hon bestämt sig för att omfamna livet, trots att hon har stått så nära döden i alla år.

När allt ser ut att falla på plats så dyker Corey Cunningham upp. En karaktär som anklagats för att ha mördat en pojke i sin yngre år och som ses ned på av alla som bor i den lilla staden. Corey har ett mörkare sinne än invånarna kan ana, och innan Laurie vet ordet av så dras hon in i en serie händelser som i slutändan bara kan betyda en sak – att antingen Laurie eller Michael står med kniven djupt begravd i den andra.

10 spännande filmer på Skyshowtime som du inte får missa

Trailern till Halloween Ends

Här ser du Halloween Ends

Filmen går på svenska biografer och hade premiär den 14 oktober 2022.

Därefter går det att strömma filmen direkt via amerikanska filmtjänsten Peacock.

Dessvärre är filmen exklusiv för Peacock, så den kommer inte att vara tillgänglig (inte officiellt åtminstone) för svenska filmtittare på ett bra tag.

Rent teoretiskt så kan du använda en VPN-tjänst för att kringgå geobegränsningen, men bäst är ändå att vänta tills Halloween Ends når svenska filmtittare via de många hyrtjänsterna.

Vill du se de två första filmerna i omstarten från 2018 så kan du hyra dem via SF Anytime idag:

Recension av Halloween Ends

Vi hade hoppats att filmen var bättre, men det går inte att komma undan faktumet att originalet är betydligt bättre än den här sista, avslutande delen.

Hela filmen är jämförelsevis långsam och bygger sakta upp berättelsen för att slutligen kulminera i en avslutande strid där två ikoniska karaktärer gör upp om vem som är starkast.

Filmen har förvånansvärt få inslag av Michael Myers för att vara en sista filmen i en lång serier. Istället är det en annan karaktär som får nästan hela skärmtiden, och nej, det är inte Jamie Lee Curtis i sin roll som Laurie.

Och på tal om Jamie Lee Curtis. De senaste tre filmerna är stora framsteg för den ikoniska skådespelarskan som visar att ålderns vishet inom filmbranschen går att spela ut till fullo med ett lugnare men också bredare register.

Överlag så ger vi Halloween Ends slutbetyget 3,5 av 5.

Överlag en sevärd film i sig själv, men för att verkligen få ut något av berättelsen så måste du se de tidigare filmerna. Allra minst de tre senaste som är omstarten för serien.

Se alla våra filmtips här

Trailern till den första filmen från 1978.

Halloween Ends är slutet för den 44-åriga filmserien om Michael Myers

Inte helt oväntat så slutar Halloween-serien med totalt 13 filmer. Hela 44 år av filmkultur som kommer att gå till historien som en av de mest ikoniska och episka skräckäventyr som någonsin gjorts. Här är den kompletta lista, från Halloween till Halloween Ends.

De klassiska Halloween-filmerna

 1. Alla helgons blodiga natt (1978)
 2. Alla helgons blodiga natt II (1981)
 3. Alla helgons blodiga natt III (1982)
 4. Halloween 4: Återkomsten (1988)
 5. Halloween 5: Förhannelsen (1989)
 6. Alla helgons blodiga natt 6 (1995)
 7. Alla helgons blodiga natt – 20 år senare (1998)
 8. Halloween: Resurrection (2002)
 9. Halloween (2007)
 10. Halloween II (2009)

De tre sista filmerna i serien

 1. Halloween (2018)
 2. Halloween Kills (2021)
 3. Halloween Ends (2022)

Information om filmen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.