Fungerar Samsung Galaxy Buds 2 / Buds 2 Pro med iPhone?

Galaxy Buds 2

Samsung Galaxy Buds 2 är riktigt bra in-ear-lurar för en rimlig kostnad. Tar du ett steg upp så finns storebrorsmodellen Galaxy Buds 2 Pro som ett ännu bättre, men samtidigt lite dyrare alternativ. Båda ger rejält med ljud och kvalitet för vad hörlurarna kostar. Men bara om du har en Android-telefon.

Hörlurarna är rejäl vädertätade (åtminstone Buds 2 Pro), har lång batteritid och kan anslutas till i princip vilken mobiltelefon som helst via bluetooth.

Med det sagt så bör du inte ansluta dem till vilken mobiltelefon som helst, bluetooth eller inte. För om du vill få ut allt som Galaxy Buds-serien har att erbjuda så krävs en telefon med Android.

Här förklarar vi varför Galaxy Buds 2 och Buds 2 Pro lämpar sig bäst för Android och helst inte ska vara i närheten av en iPhone.

Lästips: Här kan du läsa allt om Galaxy Buds 2

Galaxy Buds 2
Galaxy Buds 2 är riktigt bra och prisvärda, men bara om du har en Android-telefon. Foto: Samsung

Därför är Galaxy Buds 2 & Buds 2 Pro inte lämpade för iPhone / iOS

Rent tekniskt så fungerar hörlurarna med vilken mobiltelefon, surfplatta och dator som helst. Så länge det finns bluetooth och enheten klarar att spela upp ljud så fungerar hörlurarna.

Problemet är att du inte kan använda alla funktioner utan rätt app från Samsung.

Och appen du behöver är en så kallad kompanjon-app som bara finns för Android. Utan den så kan du exempelvis inte finjustera brusreduceringen, transparensläget eller ens uppdatera mjukvaran som finns i hörlurarna. Och du vill kunna uppdatera mjukvaran med buggfixarna och optimeringarna som Samsung släpper med jämna mellanrum.

Exempelvis släppte Samsung en uppdatering som gav Galaxy Buds 2 stöd för 360 Reality Audio.

En annan fördel med Android är att kompanjon-appen gör det busenkelt att parkoppla hörlurarna till mobiltelefonen. Mycket likt hur det fungerar med AirPods och iPhone.

Så ansluter du Galaxy Buds 2 & Buds 2 Pro till en iPhone / iOS

Om du absolut vill använda hörlurarna med en iPhone så är det som sagt möjligt. Du måste sköta parkopplingen via bluetooth helt manuellt, men det är varken svårare eller mer tidskrävande än med någon annan bluetooth-hörlur på marknaden.

Om hörlurarna inte är parkopplade med en mobiltelefon

Är det helt nya hörlurar så är det busenkelt att komma igång. Börja med att gå till inställningarna för bluetooth i din iPhone. I senaste versionen går du till Inställningar > Bluetooth.

Se nu till att båda lurarna är tryggt placerade i laddningsetuit, öppna locket och vänta tills lurarna syns i Bluetooth-inställningarna på din mobiltelefon. Tryck på lurarna och följ parkopplingsprocessen som vanligt.

Svårare än så är det inte. Du kan nu börja använda dina Galaxy Buds 2 eller Galaxy Buds 2 som vilken annan hörlur som helst.

Om hörlurarna redan är parkopplade sen tidigare

Har du redan anslutit hörlurarna till en mobiltelefon tidigare så måste du först försätta lurarna i parkopplingsläge. Det tar bara några sekunder.

Se till att båda lurarna är i laddnigsetuit, vänta några sekunder (om du precis satt i dem). Tryck in båda touch-ytorna på lurarna samtidigt.

När du hör en ljudsignal så är de placerade i parkopplingsläge och kan anslutas enligt metoden ovan till din iPhone.

Funktionerna som fungerar med iPhone / iOS

Även om det saknas en del guldklimpar som gör Galaxy Buds-lurarna värda sina kronor så går du inte helt lottlös även med en iPhone.

Det finns ett antal förinställda funktioner som fungerar på alla telefoner utan att du behöver ställa in lurarna eller ens ha kompanjon-appen på telefonen.

Här är allt som fungerar med iOS idag:

  • Tryck en gång på touchytan för att starta eller stoppa uppspelningen
  • Tryck två gånger på touchytan för byta till nästa låt, svara på samtal eller lägga på ett samtal
  • Tryck tre gånger på touchytan för att bya till föregående låt
  • Tryck en gång och håll kvar på touchytan för att neka ett inkommande samtal
  • Tryck och håll kvar för att växla mellan brusreducering och transparensläge

Mer än så får du inte. Och utan kompanjon-appen för Android så kan du inte ställa in touchytorna och hur de fungerar.

Bästa alternativen till Galaxy Buds om du har en iPhone

Det finns inget bättre alternativ än AirPods-serien om du har en iPhone. Enklare än så blir det inte.

Om du använder iOS så är det AirPods som gäller, oavsett modell, eftersom de är så tätt integrerade med operativsystemet och har tillgång till alla funktioner som erbjuds. Apple har inte öppnat upp för konkurrerande lurar på samma sätt eftersom de vill låsa in dig i sitt eget ekosystem.

Och det är samma visa åt andra hållet. Om du har en Android-telefon så ska du inte skaffa AirPods, utan välja hörlurar som är anpassade för Android – exempelvis Galaxy Buds 2 eller Galaxy Buds 2 Pro.

Här köper du hörlurarna billigast idag:

Snabba svar om Galaxy Buds och iPhone

Fungerar Galaxy Buds 2 på iPhone?

Rent tekniskt så fungerar hörlurarna med iOS, men bara de mest grundläggande funktionerna.

Hur ansluts Galaxy Buds 2 till en iPhone?

Hörlurarna använder bluetooth för anslutning till alla mobiltelefoner, både iPhones och Android-telefoner.

Behöver jag en kompanjon-app för Galaxy Buds 2 till iPhone?

I skrivande stund finns ingen kompanjon-app för Galaxy Buds 2 eller Galaxy Buds 2 Pro till iPhone.

Fungerar brusreduceringen om jag har en iPhone?

Ja, brusreduceringen fungerar.

Fungerar transparensläget med iPhone?

Ja, transparensläget fungerar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.