Stöd för 360 Reality Audio till Samsung Galaxy Buds 2 (uppdatering)

Galaxy Buds 2

Samsung Galaxy Buds 2 har uppdaterats med ny firmware (R177XXU0AVC8) och med det har hörlurarna äntligen stöd för 360 Reality Audio.

Det är en ljudteknik från Sony som i det närmaste kan beskrivas som Apples spatial audio (rumsligt ljud) med AirPods-serien.

Läs mer: Vad är 360 Reality Audio? Här är svaret

I praktiken betyder 360 Reality Audio att du får en mer omslutande upplevelse när du lyssnar på musik från en kompatibel musiktjänst.

Sång, instrument och ljudeffekter separeras på ett tydligare sätt så att du kan urskilja dem från varandra. Det blir, helt enkelt, en lite bättre upplevelse om det är något du uppskattar (väldigt subjektiv upplevelse så klart).

Stöd för 360 Reality Audio finns redan i de dyrare hörlurarna Galaxy Buds Pro.

Med ny firmware till Galaxy Buds 2 får den lite billigare modellen samma stöd. Huruvida upplevelsen blir lika bra återstår så klart att se.

Läs mer: Samsung Galaxy Buds 2 – små, brusreducering & hygglig batteritid

sony 360 reality audio
Rumsligt ljud är riktigt bra om du lyssnar på ”rätt” musik.

Uppdateringen stabiliserar bluetooth-anslutningen med Galaxy Buds 2

Förutom stödet för rumsligt ljud så har ny firmware-versionen optimeringar för bluetooth-anslutningen så att kontakten med mobiltelefonen upplevs som stabilare.

Versionen att hålla koll på är R177XXU0AVC8 och du installerar uppdateringen som normalt via Galaxy Wearable-appen på din mobiltelefon. Tänk på att ha ordentligt med batteri i hörlurarna innan du startar processen.

Är du osäker på hur hela processen ser ut så kan du läsa mer på Samsungs officiella supportsida om Galaxy Buds-uppdateringar här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.