Samsung Galaxy Buds 2 – små, brusreducering & hygglig batteritid

Galaxy Buds 2

Samsung har presenterat sina nya äkta, trådlösa in-ear-lurar med kompakt design, brusreducering och ett pris under 2 000 kronor.


Det stora dragplåstret för Galaxy Buds 2 är den påstått utmärkta brusreduceringen. Enligt Samsung ska hörlurarna filtrera bort hela 98 procent av allt ljud från omgivningen.

Läs mer: 9 saker du måste veta om Samsung Galaxy Buds+

Du kan välja hur mycket som Galaxy Buds 2 ska filtrera bort i tre olika steg. Det gör att du kan välja att höra mindre av omgivningen när du exempelvis är på ett café, men få bättre koll på vad som händer runtomkring i trafiken.

Samsung använder maskininlärning för att hörlurarna ska kunna identifiera olika ljud som biltutor, byggarbeten och mer. Det gör att Galaxy Buds 2 får det enklare att förstå vad du bör höra och vad som kan tas bort på ett säkert vis.


samsung galaxy buds 2 2021 small

Ny design och bättre ljudkvalitet

Samsung har gått ifrån den böndesign som tidigare in-ear-lurar haft. Galaxy Buds 2 använder en nättare design som är lite mer diskret.

Dessutom har den fysiska formen fått en liten vridning som gör att mikrofonerna inte plockar upp vind lika tydligt som många andra hörlurar.

Den nättare designen till trots så har Galaxy Buds 2 hyggligt lång batteritid. Upp till fem timmar med aktiv brusreducering igång och totalt 20 timmar med laddningsskalet inräknat. Slår du av brusreduceringen ökar batteritiden till 7,5 timmar respektive 29 timmar.

Med stöd för snabbladdning kan Galaxy Buds 2 få en timmes musiklyssnande på bara fem minuters laddning.

Läs mer: Huawei FreeBuds 4 är släppta – kostar ca 1 490 kronor

Kostar under 2 000 kronor

Samsung planerar att släppa Galaxy Buds 2 den 27 augusti. Du kan välja mellan färgerna svart, vitt, grönt och lila. Det rekommenderade priset är 1 590 kronor.

Tidigare släppta Galaxy Buds Pro kostade runt 1 900 kronor när hörlurarna släpptes och minskade snabbt i pris till dagens ungefär 1 450 kronor. En skillnad på cirka 20 procent på bara några månader.

Om du har lite is i magen och väntar ett tag så kan du eventuellt få tag på Galaxy Buds 2 för runt 1 200 kronor om priset sjunker lika mycket.Samsung Galaxy Buds 2 är här