Huawei FreeBuds 4 är släppta – kostar ca 1 490 kronor

Först i världen med "Adaptive Ear Matching"

huawei freebuds 4 2021 2

Huawei har släppt nya, äkta trådlösa in-ear-lurar i FreeBuds-serierien. Det är FreeBuds 4 som är här med ett större frekvensomfång än tidigare och stora dynamiska element.

  • Läser av insidan av dina öron
  • Aktiv brusreducering
  • Upp till 22 timmars användning med laddningsfodralet

Huawei FreeBuds 4 har upp till fyra timmars användning. Med det tillhörande laddningsfodralet ökar tiden till 22 timmar.

Lästips: Huawei Freebuds 3i – äkta trådlösa in-ear-lurar med brusreducering

Ladda 15 minuter – få 2,5 timmes batteritid

Om du aktiverar den aktiva brusreduceringen så minskar tiden till 2,5 timmars användning, en tid som du laddar i laddningsfodralet på bara 15 minuter.

När du sätter FreeBuds 4 i öronen första gången så analyseras insidan av dina öron.

Tekniken kallas ”Adaptive Ear Matching” och FreeBuds 4 är enligt Huawei först i världen med den tekniken. Genom att förstå hur öronen ser ut så optimeras brusreduceringen efter ljudet i hörlurarna samt från din omgivning.

huawei freebuds 4 2021 1

Huawei FreeBuds 4 använder dynamiska drivelement på 14,3 millimeter och har ett frekvensomfång på 40 kHz.

Tillverkaren menar att de nya hörlurarna kan spela högupplöst ljud med bra diskant och bas utan att tappa i ljudkvalitet. Det återstår dock att se i kommande tester.

Lästips: Huawei FreeBuds 3: AirPods-kopia som gör allting lite bättre

FreeBuds 4 har låg vikt på 4,1 gram

Huawei FreeBuds 4 väger bara 4,1 gram vilket är försvinnande lätt. Det kan exempelvis jämföras med AirPods Pro som väger 5,4 gram per hörlurar, och Samsung Galaxy Buds+ som väger in på hela 6,4 gram (!).

Cirkapriset för FreeBuds 4 är 1 490 kronor och hörlurarna använder Bluetooth. Det betyder att du visserligen kan använda dem med iOS om du vill, men de är främst anpassade för Android-användare.

Du kan köpa FreeBuds 4 i butik från och med den 2 augusti 2021.

FAQ

Hur mycket kostar Huawei FreeBuds 4?

Cirkapriset är 1 490 kronor inklusive moms i Sverige.

När kan jag köpa Huawei FreeBuds 4?

Från den 2 augusti 2021.

Hur lång batteritid har Huawei FreeBuds 4?

Upp till 4 timmar utan brusreducering eller upp till 2,5 timmar med brusreducering. Med laddningsfodralet får du upp till totalt 22 timmar.

Har Huawei FreeBuds 4 stöd för snabbladdning?

Ja, du får 2,5 timmars batteritid med 15 minuters laddning i fodralet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.