Så får du ut det mesta av din mobiltelefon

Dagens moderna mobiltelefoner är inget annat än underverk. De har oerhört mycket att erbjuda, allt från kommunikation och produktivitet, till spel och annan typ av underhållning. Men för att få ut det mesta av din mobiltelefon finns det en hel del saker som du behöver känna till och tänka på, och det är av yttersta vikt att du lär dig grunderna inom cybersäkerhet, och att du ständigt är på vakt för att förhindra intrång.

5 saker du bör tänka på för att få ut det mesta av din mobiltelefon

Nedan är exempel på saker:

Spela online istället för i fysiska livet

Numera behöver du inte spela i fysiska livet om du gillar slotmaskiner, bordsspel eller liknande. Det går istället utmärkt att besöka ett online casino. Här hittar du ett betydligt större utbud av spel att välja mellan, och i regel får du även bättre erbjudanden och kampanjer. 

Du kan även spela när som helst och var som helst, därmed är du inte bunden av tågtider eller att din sambo har bilen. Det är istället möjligt att spela precis när och var som helst.

Använd produktivitetsappar

Att ta hjälp av produktivitetsappar är något som kan förbättra din produktivitet och liv som helhet. Trots detta är det få som faktiskt använder dem. Numera finns det t.ex. appar som automatiserar dina utgifter och inkomster, vilket ger dig en bra överblick över din ekonomi. Det finns appar som ger dig möjlighet att skriva ner tankar och idéer, men det finns även massvis med appar som kan hjälpa dig med att skicka iväg automatiska mejl och mycket mer.

Om du vill få ut det mesta av din mobiltelefon kan det därmed vara en bra idé att titta lite närmare på vilka appar som kan passa för dig.

Följ din sömn, kost och hälsa

Vet du att du till stor del kan hålla koll på din hälsa med hjälp av din mobiltelefon? Här finns det appar som följer hur många steg du tar, ger dig möjlighet att ta del av nyttiga recept och bra träningspass, men även appar som mäter hur mycket du sover.

Om du vill följa din hälsa och se till att du tar hälsosamma beslut kan det vara en bra idé att titta lite närmare på eventuella hälsorelaterade appar.

Använd en VPN

Din internetleverantör spionerar på dig, vilket även stämmer för många av de sidor du besöker och tjänster du använder. Om du vill motverka detta kan du använda dig av en VPN-tjänst (virtuellt privat nätverk). På så sätt döljs din IP-adress, vilket ger dig en högre dos av anonymitet och integritet. Din generella cybersäkerhet får sig även en stark knuff i ryggen, något som är viktigare är någonsin i dagens moderna samhälle. 

I takt med att de cyberkriminella utvecklar sina metoder måste du även se till att du motverkar detta. En VPN är en bra grund för detta, men du bör även se till att du kontinuerligt läser på om de cyberhot som finns på nätet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.