MSI släpper dyra gamingskärmar – som inte stöder firmware-uppdateringar

msi mag gamingskarm 2024

MSI har släppt flera nya gamingskärmar av typen QD-OLED. Modellerna ingår i MAG- och MPG-serierna – och det dröjde inte länge innan intresserade gamers noterade en liten, men nu kritiserad detalj kring två av modellerna.

Onödig segmentering ger massiv kritik

MSI MAG271QPX och MAG321UPX har skyhöga prislappar på 750 USD respektive 900 USD. Men de tilltagna prislapparna till trots så stöder inte skärmarna firmware-uppdateringar.

Det betyder att MSI kanske hittar buggar i mjukvaran som finns inbyggd i skärmarna, men några fixar kommer inte att släppas. För sådana måste du istället betala betydligt mer för modellerna i MPG-serien.

Paywalling firmware updates is such an odd decision for so many reasons

straightup920, Reddit

Som det ser ut just nu överger MSI sina nya MAG-skärmar direkt efter lanseringen. Huruvida det blir ett faktiskt problem återstår att se, det handlar helt om hur stabil och funktionell den inkluderade mjukvaran är från start.

Utmärkt prestanda för sina kronor

Kommer bristen på mjukvarufixar att vara en dealbreaker för den bredare massan med gamers? Nej, med all säkerhet är det inga problem. Men hos de inbitna entuisterna som har koll på marknaden kan MSI ha bränt sig rejält genom att dumpa sina produkter på ett så billigt sätt.

RIP all that bought the MAG version. No firmware update for you. Better hope out of box is perfect.

LightMoisture, Reddit

Med allt ovan sagt är skärmarna prismässigt i den nedre delen av skalan för vad modellerna erbjuder. Den högkvalitiva skärmpanelen av typen QD-OLED går att få i storlekarna 27 till 49 tum. Du får Displayport 1.4a, HDMI 2.1, USB-C (upp till 90W PD), hörlursutgång och mycket.

Dessutom ingår MSI OLED CARE 2.0 som är nya generationens skyddsprogram för att hindra inbränning i displayen.

Via Techspot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.